Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures – Το ενδιαφέρον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

χρηματιστές στη wall street

Μικτά πρόσημα για τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί καθώς την Πέμπτη αναμένονται τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία αφορούν τις τιμές καταναλωτή τον Μάιο.

Την Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εμφανίστηκε καθησυχαστική, δηλώνοντας πως το πακέτο για τη στήριξη των υποδομών που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αναμένεται να ενισχύσει τον πληθωρισμό οδηγώντας σε υψηλότερα επιτόκια, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός ήταν ήδη υπερβολικά χαμηλός το προηγούμενο διάστημα. Η αγορά επίσης χθες επικεντρώθηκε στην ιστορική συμφωνία των κρατών της G7 οι οποίες συμφώνησαν την επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα. Με την αγορά σκεπτική και τους επενδυτές συγκρατημένους, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν την χθεσινή συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.630,24 μονάδες με απώλειες -0,36% ενώ ο S&P 500 στις 4.226,52 με πτώση -0,08%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 13.881,72 μονάδες με άνοδο 0,49%.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή Μαΐου 4,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τους αξιωματούχους της Fed να χαρακτηρίζουν αυτά τα επίπεδα πληθωρισμού προσωρινά.

Η Biogen αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα μετά το ράλι ανόδου που πραγματοποίησε χθες αφού η FDA ενέκρινε το σκεύασμα αντουκανουμάμπη της εταιρείας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η μετοχή της Tesla αυξήθηκε κατά 2,9% λόγω των ισχυρών πωλήσεων στην Κίνα, μια σημαντική αγορά για τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ έκπληξη προκάλεσε η αποχώρηση από την εταιρία του στενού συνεργάτη του Έλον Μασκ, Τζερόμ Γκιλέν, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τομέα εμπορικών φορτηγών της Tesla.  Η μετοχή της Delta Air Lines αυξήθηκε κατά 1,9% όταν η Jefferies αναβάθμισε τη στάση της έναντι της αεροπορικής εταιρείας σε «buy» από «hold». Η μετοχή της Target αυξήθηκε κατά 1,5% μετά την αναβάθμιση της στάσης της UBS προς τον λιανοπωλητή σε «buy» από «neutral», λέγοντας ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή ακόμη και όταν τελειώσει η πανδημία. Η μετοχή της Boeing αυξήθηκε 1,2% όταν η Southwest Airlines, με άνοδο 1,1%, παρήγγειλε επιπλέον 34 αεροσκάφη 737 MAX 7 στις παραγγελίες της για το 2022, πραγματοποιώντας συνολικά 234 σταθερές παραγγελίες. Η μετοχή της Biogen σημείωσε πτώση 0,4% μία ημέρα αφότου η βιοτεχνολογία κατέγραψε κέρδη μόλις κάτω του 40% στις ειδήσεις ότι ο FDA των ΗΠΑ είχε εγκρίνει το πρωτοποριακό φάρμακο για το Αλτσχάιμερ.

Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones χάνουν 0,02%μ του S&P 500 σημειώνουν άνοδο κατά 7 μονάδες 0,18%, και του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν επίσης άνοδο 0,5%.