• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με τα ισχυρότερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων 3 μηνών έκλεισε ο Dow Jones

    Wall Street


    Με κέρδη κατάφερε να κλείσει η Wall Street, καθώς οι μετοχές κατάφεραν να ανακάμψουν από τις πρώιμες απώλειες που προκάλεσε η ανησυχία γύρω από τον εμπορικό πόλεμο, με αφορμή τις αψιμαχίες των ηγετών της G7 στον Καναδά.

    Τις πρωινές ανησυχίες είχε φροντίσει άλλωστε να ενισχύσει ο ίδιος ο Τραμπ με μήνυμά του στο Twiter, όπου κατηγορούσε την Γαλλία και τον Καναδά για επιβολή “μαζικών δασμών” και “μη νομισματικών εμποδίων”. Πάντως, οι ενστάσεις των υπόλοιπον έξι με την πολιτική των ΗΠΑ στο εμπόριο ήταν μεγάλες, παρά τα θερμά λόγια προς τον Τραμπ για την επικείμενη συνάντηση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Για τον λόγο αυτό, θεωρείται δύσκολο να συμφωνηθεί ένα τελικό κοινό κείμενο μεταξύ των ηγετών.

    Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 25.316,53 μονάδες, με άνοδο 0,30%. Ο  S&P 500 στις  2.779,03 μονάδες, με άνοδο 0,31% ενώ ο  Nasdaq στις 7.645,51 μονάδες, με κέρδη 0,14.

    Για την εβδομάδα, ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε κατά 1,6%, ενώ ο δείκτης Nasdaq κατά 1,2%. Ο Dow έκλεισε με κέρδη 2,8% σε επίπεδο εβδομάδας, το οποίο είναι η καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του τους τελευταίους 3 μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ