Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με νέα κατρακύλα έκλεισε η χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας δεκαετίας!

Wall Street

Την χειρότερη περίοδο της τελευταίας δεκαετίας περνά η Wall Street καθώς η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας οδηγεί τις κινήσεις των επενδυτών. Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ήταν η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας, με τον Nasdaq να εισέρχεται και επίσημα σε επίπεδα bear market και τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω και από τις 22.5000 μονάδες.

Το εκρηκτικό κλίμα συνθέτουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, ο προβληματισμός που έφεραν οι ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη, η οποία συνεχίζει να μην μπορεί να ηρεμήσει τους επενδυτές παρά τις προσπάθειες των αξιωματούχων της, αλλά και οι νέες απειλές του Τραμπ για τη διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης, εάν δεν γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του για το Τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Μάλιστα,

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones σημείωσε μια νέα πτώση 414,23 μονάδων, κλείνοντας στις 22.445,37 μονάδες με απώλειες -1,81%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο δείκτης κατρακύλησε κατά -6,87% ενώ από την αρχή της χρονιάς υποχωρεί κατά 9,2%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη η μόνη που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν η Nike η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το τρίμηνο, κλείνοντας στο +7,17%. Θετικά έκλεισαν επίσης οι μετοχές της McDonald’s (+0,27%) και της Coca-Cola (+0,02%). Αντίθετα 27 μετοχές βρέθηκαν στο κόκκινο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι Apple (-3,89%), American Express (-4,63%) και Goldman Sachs (-4,96%).

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2,416,58 μονάδες, με απώλειες 2,06%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με πτώση 7,05%. Τέλος ο Nasdaq έκλεισε στις 6.332,99 μονάδες, με απώλειες 2,99%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με πτώση 8,36%.