Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη για τους βασικούς δείκτες με πρωταγωνίστρια την τεχνολογία – Στο +4,4% η μετοχή της Tesla

Wall Street

Με τις τεχνολογικές μετοχές καθώς και αυτές των εταιρειών που ευνοούνται από το άνοιγμα της οικονομίας να πρωταγωνιστούν, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να ανοίξουν με κέρδη την εβδομάδα.

Οι τεχνολογικές μετοχές επωφελήθηκαν από την βελτίωση του κλίματος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να ανακάμπτει από τις 32.000 όπου βρέθηκε την Κυριακή, μετά το «χτύπημα» της Κίνας κατά του mining, στα 39.000 δολάρια τη Δευτέρα.  Η μετοχή της Coinbase έκλεισε πάντως με μικρή άνοδο 0,42%, ενώ αυτή της Tesla, η οποία έχει επενδύσει στο διάσημο κρυπτονόμισμα, στο +4,4%.

Από τις FAANG, η μετοχή της Facebook έκλεισε στο +2,66%, η Amazon στο +1,31%, η Apple στο +1,33% η Netflix στο +1,01% ενώ η Alphabet (Google) στο +2,92%. Στο +2,29% έκλεισε η Microsoft, η οποία ηγήθηκε των κερδών μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones.

Πέρα από τις τεχνολογικές μετοχές, σημαντικά κερδισμένες ήταν και αυτές που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις μεταφορές, καθώς τα ενεργά κρούσματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο κατώτερο αριθμό από τον Ιούνιο. Η μετοχή της  American Airlines έκλεισε στο +1,86%, ενώ αυτή της  United Airlines στο +1,52%  και αυτή της Delta Airlines στο +2,12%. Η μετοχή της Carnival έκλεισε στο +2,69%, ενώ της Norwegian Cruise Line στο +4,7%.

Η άνοδος των δεικτών της Δευτέρας ήρθε μετά από μια αρνητική εβδομάδα για τον Dow Jones,καθώς ο προβληματισμός για το ζήτημα της ανόδου του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει πάνω στην πολιτική της FED παρέμεινε πάνω από την αγορά.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν πως υπάρχει ένας πρώτος προβληματισμός, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε έναρξη των συζητήσεων για περιορισμό του προγράμματος μηνιαίας αγοράς ομολόγων, ωστόσο σύμφωνα με τους περισσότερους, θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος για να φτάσει η αμερικανική οικονομία στους στόχους που έχει θέσει η FED. Παράλληλα, επαναλαμβάνουν πως η άνοδος του πληθωρισμού είναι ένα προσωρινό φαινόμενο που σχετίζεται με την επανέναρξη της οικονομίας μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Πάντως, τη Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.393,98 μονάδες, με άνοδο 0,54%, ο S&P 500 στις 4.197,05 μονάδες με άνοδο 0,99% ενώ ο Nasdaq στις 13.661,17 μονάδες με κέρδη 1,41%.