• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη για τα futures με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Άλμα πραγματοποιούν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Οι επενδυτές είδαν χθες με ανακούφιση την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί από το 1,6% της Δευτέρας στο 1,53%, γεγονός που οδήγησε σε κέρδη τους δείκτες, με ώθηση από τις μετοχές τεχνολογίας. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 13.073,82 μονάδες, με άλμα 3,69%, ακολούθησε ο S&P 500 που έκλεισε στις 3.875,44 μονάδες με άνοδο 1,42%, ενώ στα χαμηλά ημέρας τελείωσε ο δείκτης Dow Jones, με μικρή άνοδο 0,1%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος για τη Tesla που έκλεισε στο +19,64%, ενώ η μετοχή της Zoom έκλεισε στο +10,03% μετά από μια κατάθεση που έδειξε ότι ο ιδρυτής Eric Yuan μετέφερε περίπου το 40% του μεριδίου του, αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων, σε μη καθορισμένους δικαιούχους την περασμένη εβδομάδα. Από τις μετοχές του Dow Jones, σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι τεχνολογικές Intel (4,71%), Apple (4,06%) και Microsoft (2,81%).

    Ωστόσο οι διακυμάνσεις που εμφανίζουν οι δείκτες τις τελευταίες εβδομάδες μένει να φανεί αν θα συνεχιστούν και σήμερα, αφού η ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού εξακολουθεί να απασχολεί την αγορά. Οι επενδυτές βρίσκονται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το αν αυτή η ανάκαμψη των μετοχών έχει δυναμική ή είναι απλώς μια ανάκαμψη που σύντομα θα εξαφανιστεί. Η αγορά βλέπει έναν πραγματικό κίνδυνο αύξησης του πληθωρισμού, ειδικά μετά την ψήφιση του πακέτου τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο θα μπορούσε να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αργότερα την Τετάρτη.

    Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό πάντως έδωσαν ώθηση στις ΗΠΑ καθώς αυξήθηκαν σταθερά τον Φεβρουάριο, οδηγώντας στο μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος ενός έτους, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών, σταδιακά αυξάνεται εν μέσω της βελτιωμένης εικόνας της δημόσιας υγείας. Το υπουργείο Εργασίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο. Κατά τους 12 μήνες, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,7%, η μεγαλύτερη άνοδος από τον Φεβρουάριο του 2020, μετά την άνοδο 1,4% τον Ιανουάριο.

    Στον εταιρικό τομέα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην Tesla οι μετοχές της οποίας σημείωσαν άνοδο σχεδόν 20% την Τρίτη, ενώ τόσο η GameStop όσο και η General Electric εξακολουθoύν να βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.

    Η μετοχή της GameStop λίγο πριν το άνοιγμα αυξάνεται κατά 12,6%. H Tesla προσθέτει 3,4%, η Apple ήπια στο +0,3%, η Amazon +0,72%. Αντίθετα η General Electric χάνει 1,3% προσυνεδριακά

    Στο κλίμα αυτό τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,6%, του S&P 500 κερδίζουν 18,37 μονάδες ή 0,48% και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άλμα 0,9%.



    ΣΧΟΛΙΑ