Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη για τα futures λίγο πριν το άνοιγμα – Στο +20% η μετοχή της Virgin Galactic

Wall Street

Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Δευτέρας, ξεκινώντας θετικά την εβδομάδα, καθώς το Bitcoin κινείται σταθεροποιητικά και η περίοδος των εταιρικών ανακοινώσεων  τελειώνει.

Μικτή εβδομαδα η προηγούμενη για την Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει την τέταρτη αρνητική εβδομάδα του από τις τελευταίες πέντε και τον S&P 500 να καταγράφει δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq αντιθέτως σημείωσε οριακά κέρδη σπάζωντας ένα σερί τεσσάρων εβδομάδων πτώσης.

Η περίοδος κερδών τελειώνει σταδιακά και δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναφέρουν αποτελέσματα τη Δευτέρα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λιανοπωλητές που απομένουν να αναφέρουν αυτή την εβδομάδα, κυρίως η Best Buy, η Costco  και η Nordstrom.

Ανάμεσα στις εταιρείες που θα βρεθούν στο επίκεντρο τη Δευτέρα είναι και η Virgin Galactic του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, αφού η εταιρεία ολοκλήρωσε την πρώτη της διαστημική πτήση εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια. Η πτήση του VSS Unity από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ το Σάββατο αποτελεί κομβικό βήμα στο μονοπάτι της εταιρείας προς την εμπορική δραστηριότητα παροχής «τουριστικών» πτήσεων στο διάστημα. Η μετοχή της προσυνεδριακά προσθέτει 20,4%.

Το Bitcoin ανέκτησε κάποιο χαμένο έδαφος, αλλά το συναίσθημα γύρω από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου παραμένει αδύναμο μετά τα «απανωτά χτυπήματα» από Κίνα και ΗΠΑ. Το ψηφιακό νόμισμα κινείται στα 38.498 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 10%.

Λίγο πριν το άνοιγμα, η μετοχή της AMC Entertainment προσθέτει σχεδόν 2%, η Coinbase Global αυξήθηκε κατά 3% επωφελούμενη από την ανάκαμψη του Bitcoin. Η μετοχή της Ford προσθέτει 1,5% όταν η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι το νέο ηλεκτρικό F-150 Lightning Pro θα έχει τιμή εκκίνησης για εμπορικούς πελάτες λίγο κάτω από 40.000 δολάρια και η Moderna επίσης κερδίζει κατά 1,5%.

Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones προσθέτουν 137 μονάδες ή 0,4%, του S&P 500 κερδίζουν 0,6% και του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν κέρδη κατά 109 μονάδες ή 0,8%.