• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη «δείχνουν» τα futures λίγο πριν την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς

    • NewsRoom
    Wall Street


    Κέρδη παρουσιάζουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street λίγο πριν την πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς, διατηρώντας την δυναμική που είχαν αποκτήσει κατά την τελευταία συνεδρίαση του προηγούμενου έτους.

    Οι μετοχές ξεκινούν το νέο έτος με πλούσιες αποτιμήσεις εν μέσω προσδοκιών ότι η εκτεταμένη διανομή εμβολίων το 2021, η υποστήριξη από την κεντρική τράπεζα και η κρατική ενίσχυση θα αναζωπυρώσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα εταιρικά κέρδη.

    Το Bitcoin παραμένει κοντά στα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψε μία ημέρα πριν, διασπώντας τα 34.000 δολάρια, ενώ και το Ether, ένα ακόμη ψηφιακό νόμισμα σημειώνει θεαματικά κέρδη, καθώς συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, το Ether, σημείωσε άνοδο μέχρι και 22%, φτάνοντας στα 1.163 δολάρια, μετά τα κέρδη κατά 30% που κατέγραψε την Κυριακή. Το Bitcoin διατήρησε τα περισσότερα από τα κέρδη του Σαββατοκύριακου, χάνοντας περίπου 1,6% και διαπραγματεύονταν στα 33.060 δολάρια, νωρίτερα στο Λονδίνο.

    Στο μέτωπο του κορονοϊού, οι καθημερινές περιπτώσεις κορονοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε ρεκόρ σχεδόν 300.000 μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Η Βρετανία ετοιμάζεται να δώσει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου από την AstraZeneca Plc και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τη Δευτέρα.

    Η μετοχή της Tesla αναμένεται να φτάσει σε υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε καλύτερες από το αναμενόμενο παραδόσεις οχημάτων το 2020, επεκτείνοντας το ράλι της μετοχής που έχει σημειώσει άνοδο άνω του 700%.

    Η Tesla παρέδωσε 499.550 οχήματα πέρυσι, πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 481.261 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, αλλά 450 οχήματα λιγότερα από τον στόχο του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk. Η μετοχή της Tesla προσυνεδριακά κερδίζει κοντά στο 2%.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones προσθέτουν 110 μονάδες ή 0,36%, του S&P 500 κερδίζουν 0,39%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 59 μονάδες, ή 0,45%.



    ΣΧΟΛΙΑ