Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη 2,61% στο άνοιγμα για τον Dow Jones, μετά τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα

χρηματιστές στη wall street

Με κέρδη άνοιξε τη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, καθώς η αγορά υποδέχεται τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα ενώ αισιοδοξεί πως η πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ εξελίσσεται πιο γρήγορα προς αποκλιμάκωση.

Τα ενθαρρυντικά νέα ήρθαν χθες από τη Νέα Υόρκη η οποία έπειτα από πολλές ημέρες ανακοίνωσε πως οι νέοι θάνατοι ήταν κάτω από 700 ενώ μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός νέων κρουσμάτων και νέων εισαγωγών στις ΜΕΘ. Η πολιτεία έχει «χτυπηθεί» όσο κανένα άλλο μέρος στις ΗΠΑ από τον ιό.

Την ίδια ώρα, και ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Τραμπ και μερίδας κυβερνητών για το ποιος και πότε θα αποφασίσει το άνοιγμα των οικονομιών, τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίμηνο έκαναν την εμφάνισή τους στη Wall Street, H JPMorgan Chase δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη, αλλά η μετοχή της κινείται ανοδικά καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα καθαρά έσοδα και τα έσοδα από την αγορά μετοχών και τις αγορές σταθερού εισοδήματος.

Κέρδη και για την Johnson & Johnson που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο στα κέρδη όσο και στις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο, αλλά και τη Wells Fargo παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να πιάσει τις αντίστοιχες προσδοκίες των αναλυτών.

Περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street,  ο Dow Jones κινείται οριακά πάνω από τις 24.000 μονάδες με κέρδη 2,61%, και τις 30 μετοχές του ανοδικά.  Κέρδη και για τον S&P 500 που κινείται στις  2.834 μονάδες με άνοδο 2,64% αλλά και για τον  Nasdaq στις 8.443 μονάδες, με άνοδο 3,07%.