ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street: Ανοδική αντίδραση μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για πιθανή «αποκλιμάκωση» του εμπορικού πολέμου με την Κίνα
Με ισχυρότατες πιέσεις άνοιξαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, συνεχίζοντας την αρνητική εικόνα που κυριάρχησε στην πρώτη εβδομάδα του 2022, με τον Dow Jones να σημειώνει νωρίτερα απώλειες άνω των 500 μονάδων.
Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται για μια ακόμα ημέρα στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικου ομολόγου πλησιάζει το επίπεδο του 1,8%. Η άνοδος των αποδόσεων έρχεται μετά την πρόβλεψη της Goldman Sachs την Κυριακή πως η FED θα προχωρήσει σε 4 αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων μέσα στο 2022, προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό.
Ενδεικτικά της πίεσης που ασκείται στις τεχνολογικές μετοχές, η Meta Platforms (Facebook) και η Nvidia καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης βουτιά άνω του 4%, η Amazon άνω του 3%, η Alphabet (google) και η Apple άνω του 2%, ενώ στο -2,5% κινείται η Microsoft.
Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Μια μέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα εμφανιστεί στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας.
Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς στη Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 35.762,29 μονάδες με απώλειες -1,30%, ο S&P 500 στις 4.598,80 μονάδες με πτώση -1,67% ενώ ο Nasdaq στις 14.588,49 μονάδες, με απώλειες -2,33%.
Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη σημαντικότερη στήριξη προσφέρει η Intel (+1,40%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Visa (-4,46%).
Διαβάστε επίσης
Bitcoin: Υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια – Η δραματική πρόβλεψη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανικό: Οι ΗΠΑ προτείνουν να αναγνωριστεί η προσάρτηση της Κριμαίας και να «παγώσουν» οι γραμμές του μετώπου
- Χατζηδάκης: Επιτυχία όλων των Ελλήνων οι επιδόσεις της οικονομίας – 2,5 εκατ. πολίτες ωφελούνται από την ανάπτυξη
- Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην αναβάθμιση της S&P – Έπεσαν 10 μονάδες βάσης
- Βατικανό: Το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου
