• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ήπιες μεταβολές για τους βασικούς δείκτες – Βουτιά 13,9% για την μετοχή της Tesla

    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Με ήπιες μεταβολές έκλεισαν την Παρασκευή, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street.

    Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,07% κλείνοντας στις 26.458,31 μονάδες, σταθερός στις 2.913,98 μονάδες έμεινε ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 8.046,35 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,05%.

    Σε επίπεδο μήνα, πάντως, οι δείκτες παρουσίασαν μικτή εικόνα, με τον Dow Jones να κερδίζει 1,9%, τον S&P 500 0,4% και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,8%.

    Σε επίπεδο τριμήνου, πάντως, ο S&P σημείωσε κέρδη 7%, στην καλύτερη επίδοσή του από το 2013, ο Dow Jones κέρδη 9% ενώ ο Nasdaq κέρδη άνω του 7% (στο ένατο συνεχόμενο θετικό του τρίμηνο).

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε στην Ιταλία, όπου η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού προκάλεσε αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη, λόγω τις απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να αψηφίσει τις οδηγίες της ΕΕ για περιορισμένα ελλείμματα.

    Στα επιχειρηματικά νέα, το ενδιαφέρον στράφηκε στην Tesla, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 13,9% μετά τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά του Έλον Μασκ για απάτη, με αφορμή τα tweets του για την απόσυρση της μετοχής από το χρηματιστήριο. Προβληματική ήταν και η πορεία της μετοχής της Facebook (-2,59%), μετά την αποκάλυψη ενός κενού ασφάλειας το οποίο άφησε εκτεθειμένους σε επιθέσεις 50 εκατ. λογαριασμούς.



    ΣΧΟΛΙΑ