• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί του Nasdaq

    Wall Street


    Μικτά ήταν τα πρόσημα μεταξύ των βασικών δεικτών στη Wall Street την Πέμπτη, με τον Nasdaq να σπάει το τριήμερο ανοδικό του σερί, την ώρα που ο Dow Jones έκλεινε ανοδικά, χαμηλότερα ωστόσο από τα υψηλά της ημέρας.

    Η αγορά της Wall Street συνέχισε να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές σχέσεις των δύο κρατών. Μάλιστα, σε νέα συνέντευξή του ο πρόεδρος Τραμπ φάνηκε για μια ακόμα φορά αισιόδοξος.

    Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε μιλώντας στο Fox news πως η Fed θα πρέπει να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την νέα αύξηση των επιτοκίων.

    O Dow Jones έκλεισε στις 24.597,38 μονάδες με άνοδο 0,29%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 17 έκλεισαν ανοδικά και 13 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι
    P&G (+2,61%), McDonald’s (+1,61%) και Exxon Mobil (+1,26%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι American Express (-0,78%), DowDuPont (-1,05%) και Nike (-1,87%).

    Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 2.650,54 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,02%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 7.070,33 μονάδες, με πτώση 0,39%.

    Στα επιχειρηματικά νέα ξεχώρισε η ανακοίνωση του ομίλου της General Electric για τη δημιουργία εταιρείας που θα ασχολείται με το “internet of things”. Η μετοχή της GE έκλεισε στο +7,15%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έφεραν οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ