Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έσπασε τις 8.000 μονάδες ο Nasdaq – Ισχυρά κέρδη έφερε η συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού

Wall Street

Με ισχυρή άνοδο 260 μονάδων έκλεισε τη Δευτέρα ο Dow Jones στη Wall Street, στον απόηχο της επίτευξης διμερής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, η οποία ουσιαστικά καταργεί τη NAFTA. Παράλληλα, σε νέα ιστορικά υψηλά, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισαν οι S&P 500 και Nasdaq, με τον τεχνολογικό δείκτη να σπάει για πρώτη φορά στην ιστορία του το φράγμα των 8.000 μονάδων!

Τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφραστεί ιδιαίτερα αρνητικά για τους όρους της NAFTA. Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως συνεχίζονται άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, με τον Λευκό Οίκο να ευελπιστεί σε μια παρόμοια κατάληξη.

Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.049,64 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 259,29  μονάδων ή 1,01%. Ο S&P 500  έκλεισε στις 2.896,74 μονάδες, με κέρδη 0,77% ενώ ο Nasdaq  στις 8.017,90 μονάδες, με κέρδη 0,91%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Goldman Sachs (+3,19%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η μετοχή της Pfizer (-1,93%).

Την ίδια ώρα, με πτώση 1,10% έκλεισε η μετοχή της Tesla (ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε και το -3%)  μετά την ανακοίνωση τουElon Musk ότι η εταιρεία δεν θα βγει, τελικά, από το χρηματιστήριο, καθώς η διαδικασία για την έξοδο της είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη.