Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δεύτερη ημέρα πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο των μικροεπεξεργαστών

Wall Street

Με επανάληψη της χθεσινής συνεδρίασης έμοιαζε η εικόνα στη Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones να σημειώνει οριακά κέρδη ενώ S&P 500 και Nasdaq να κλείνουν με απώλειες λόγω των πιέσεων που δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές.

Όσον αφορά το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι συνομιλίες ΗΠΑ – Καναδά συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, ενώ η ανησυχία επέστρεψε γύρω από τις νέες απειλές των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων 200 δισ. ευρώ σε κινεζικές εισαγωγές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.995,87 μονάδες, με άνοδο 0,08%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.878,06 μονάδες, με πτώση 0,36% ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 7.922,73 μονάδες, με πτώση 0,91%.

Αν και η χθεσινή πτώση των τεχνολογικών μετοχών προήλθε από τις καταθέσεις των εταιρειών των social media στο Κογκρέσο γύρω από την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές το 2016, η σημερινή πτώση προήλθε από πιο οικονομικά προβλήματα, που αφορούσαν τον κλάδο των μικροεπεξεργαστών.

Η ανησυχία προήλθε μετά από την προειδοποίηση της KLA-Tencor πως η ανάκαμψη που περιμένει στις παραγγελίες τσιπ δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν. Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε κατά 9,72%. Η μετοχή της Lam Research  υποχώρησε κατά 6,5% ενώ η Applied Materials. Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Micron Technolog  υποχώρησε κατά 8,5% αφού η εταιρεία , δήλωσε ότι οι τιμές των μάρκων NAND ή μάρκες μνήμης flash που χρησιμοποιούνται σε μονάδες USB και μικρότερες συσκευές μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο.