• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Δεύτερη ημέρα πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο των μικροεπεξεργαστών

    Wall Street


    Με επανάληψη της χθεσινής συνεδρίασης έμοιαζε η εικόνα στη Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones να σημειώνει οριακά κέρδη ενώ S&P 500 και Nasdaq να κλείνουν με απώλειες λόγω των πιέσεων που δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές.

    Όσον αφορά το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι συνομιλίες ΗΠΑ – Καναδά συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, ενώ η ανησυχία επέστρεψε γύρω από τις νέες απειλές των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων 200 δισ. ευρώ σε κινεζικές εισαγωγές.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.995,87 μονάδες, με άνοδο 0,08%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.878,06 μονάδες, με πτώση 0,36% ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 7.922,73 μονάδες, με πτώση 0,91%.

    Αν και η χθεσινή πτώση των τεχνολογικών μετοχών προήλθε από τις καταθέσεις των εταιρειών των social media στο Κογκρέσο γύρω από την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές το 2016, η σημερινή πτώση προήλθε από πιο οικονομικά προβλήματα, που αφορούσαν τον κλάδο των μικροεπεξεργαστών.

    Η ανησυχία προήλθε μετά από την προειδοποίηση της KLA-Tencor πως η ανάκαμψη που περιμένει στις παραγγελίες τσιπ δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν. Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε κατά 9,72%. Η μετοχή της Lam Research  υποχώρησε κατά 6,5% ενώ η Applied Materials. Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Micron Technolog  υποχώρησε κατά 8,5% αφού η εταιρεία , δήλωσε ότι οι τιμές των μάρκων NAND ή μάρκες μνήμης flash που χρησιμοποιούνται σε μονάδες USB και μικρότερες συσκευές μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ