• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ασταθής εικόνα για τα futures μετά τα χθεσινά ρεκόρ των βασικών δεικτών

    • NewsRoom


    Τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων στη Wall Street και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δείχνουν μικτή εικόνα, μια μέρα μετά την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών.

    Η αισιοδοξία των επενδυτών για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, έδωσε ώθηση στην αγορά, η οποία φαίνεται να διατηρείται και σήμερα, με τους δείκτες να οδεύουν σε ένα θετικό κλείσιμο για εβδομάδας. Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στα δύο σώματα του Κογκρέσου βρίσκονται κοντά στην έγκριση του πακέτου των 900 δισ. δολαρίων, με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσαστή, Μιτς ΜακΚόνελ να δηλώνει ότι πως η συμφωνία είναι κοντά.

    Την Πέμπτη, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.303,37 μονάδες με άνοδο 0,49%, ο S&P 500 στις 3.722,48 μονάδες με κέρδη 0,58% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 12.764,75 μονάδες με άνοδο 0,84%.

    Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που έρχονται από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αφού η FDA ετοιμάζεται να εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna, σε μια περίοδο που τα κρούσματα του ιού και οι θάνατοι σαρώνουν τις ΗΠΑ. Το τελευταίο 24 ωρο σημειώθηκαν περισσότεροι από 3.200 θάνατοι ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν ξανά τις 240.000. Ο επικεφαλής του FDA, Στίβεν Χαν, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη είπε ότι ο οργανισμός σκόπευε να κινηθεί με ταχύτητα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας κατεπείγουσας χρήσης ενώ η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνέστησε επίσης να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία για το επικείμενο Brexit, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι οι συνομιλίες είναι δύσκολες αλλά η πόρτα παραμένει ανοικτή.

    Στα επιχειρηματικά, η Royal Philips συμφώνησε να εξαγοράσει την Bio Telemetry με έδρα τις ΗΠΑ αντί 2,8 δισ. δολαρίων για να επεκταθεί στα ρολόγια καταγραφής καρδιακών παλμών καθώς η ολλανδική εταιρεία στρέφει το ενδιαφέρον της στη φροντίδα στο σπίτι.

    Στο κλίμα αυτό, τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones καταγράφουν πτώση 29 μονάδων στο 0,10%, του S&P 500 κερδίζουν ήπια 0,20 μονάδες ή 0,01%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν ήπια άνοδο 11 μονάδων, στο 0,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ