Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες για τα futures, αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Wall Street

Σε ήπια αρνητικό έδαφος υποχωρούν τα futures των βασικών χρημαστιστηριακών δεικτών της Wall Street την Πέμπτη, μετά το αρνητικό κλείσιμο της Παρασκευής, που οδήγησε τον Nasdaq στην χειρότερη επίδοση των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο τεχνολογικός κλάδος του S&P 500 υποχώρησε κατά 1,9%, ενώ η μετοχή της Facebook έκλεισε στο -1,9% μετά την είδηση πως η Επιτροπή Εμπορίου αλλά και γενικοί εισαγγελείς από διάφορες πολιτείες άσκησαν αγωγές κατά της εταιρείας που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν ακόμα και σε μια αποεπένδυση από το Instagram και το WhatsApp. Ο Dow Jones έκλεισε στις 30.068,81 μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,35%, ο S&P 500 στις 3.672,82 μονάδες με πτώση -0,79% ενώ ο Nasdaq στις 12.338,95 μονάδες με βουτιά 243,82 μονάδων ή -1,94%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα έχουν επικεντρωθεί στις προοπτικές για νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μέσω της οικονομικής ύφεσης. Οι νομοθέτες συμφώνησαν ευρέως με τον Λευκό Οίκο ότι το πακέτο βοήθειας πρέπει να ανέρχεται συνολικά σε 900 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά παραμένουν βασικά σημεία διαφωνίας. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι αυξανόμενοι θάνατοι από την πανδημία θα ασκήσουν πίεση στο Κογκρέσο να επιτύχει συμφωνία για το πακέτο τόνωσης.

Η αγορά ωστόσο δυσανασχετεί από τα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και ανήλθαν στις 853.000, αύξηση από το σύνολο των 716.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το Τμήμα Εργασίας την Πέμπτη. Οι εκτιμήσεις  των οικονομολόγων έπεσαν πολύ έξω, αφού έκαναν ανέμεναν περίπου 730.000. Αυτό ήταν το υψηλότερο εβδομαδιαίο σύνολο από τις 19 Σεπτεμβρίου και αντικατοπτρίζει τους αγώνες της αγοράς εργασίας τον τελευταίο καιρό.

Στο κλίμα αυτό, τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones καταγράφουν ήπιες απώλειες 34 μονάδων στο 0,11%, του S&P 500 χάνουν 9 μονάδες ή 0,26%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν απώλειες 67 μονάδων, στο 0,54%.