Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες για τα futures – Στα ύψη το ενδιαφέρον για το πακέτο τόνωσης και γιατί υποχωρεί η μετοχή της Tesla

Wall Street

Ήπιες πιέσεις δέχονται την Τρίτη τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μετά το χθεσινό ρεκόρ που σημείωσε ο Nasdaq, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στο ενδεχόμενο συμφωνίας για ένα πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στην χθεσινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον στράφηκε στις συζητήσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, μετά και την παρουσίαση τις προηγούμενες ημέρες της συμβιβαστικής πρότασης ύψους 908 δισ. δολαρίων από γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, πρόταση η οποία βρήκε στήριξη από τους Δημοκρατικούς. Επίσης, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο αναφορικά με τις συζητήσεις ΕΕ-Βρετανίας για την συμφωνία του Brexit.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.069,79 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,49% ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 3.691,96 με απώλειες -0,19%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 12.519,95, σε νέο ιστορικό ρεκόρ, με άνοδο 0,45%.

Ο ηγέτης της Γερουσίας Mιτς ΜακΚόνελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν είναι έτοιμος να εγκρίνει διμερή νομοσχέδιο που θα παρέχει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση για τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, λέγοντας παρόλα αυτά ότι υπάρχουν καλές ενδείξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στην αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης του δείκτη βραχυπρόθεσμων προσδοκιών.

Ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων της NFIB διαμορφώθηκε στις 101,4 μονάδες τον Νοέμβριο, δηλαδή 2,6%  χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο του Οκτωβρίου.

Ενθαρρυντικές είναι οι ανακοινώσεις της Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ως προς την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η Pfizer, αφού τόνισε ότι τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου δεν εγείρουν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Στα εταιρικά νέα, o επικεφαλής της Facebook Financial David Marcus, επίσης γνωστός ως F2, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί στην εταιρία το «τεκμήριο της αθωότητας» από τις ρυθμιστικές αρχές σε ό,τι φορά το φιλόδοξο στόχο της να δημιουργήσει το δικό τηςκρυπτονόμισμα, δείχνοντας την πεποίθησή του ότι τόσο το κρυπτονόμισμα που θα ονομάζεται Diem όσο και το ψηφιακό πορτοφόλι Novi της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης θα κυκλοφορήσει μέσα το επόμενο έτος. Η μετοχή της facebook λίγο πριν το άνοιγμα διαπραγματεύεται λίγο πάνω τα 285 δολάρια, κερδίζοντας ήπια 0,18%.

H Tesla του δαιμόνιου επιχειρηματία Elon Musk, προσέφυγε για τρίτη φορά μέσα σε 10 μήνες στις κεφαλαιαγορές, πωλώντας νέες μετοχές αξίας έως 5 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να «κεφαλαιοποιήσει» την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της, με αφορμή την επικείμενη είσοδό της στο δείκτη S&P 500. Η τιμή της μετοχής υποχωρεί στην προαγορά κατά 2,47%.

Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones καταγράφουν ήπιες απώλεις 100 μονάδω στο 0,33%, του S&P 500 χάνουν 15 μονάδες ή 0,40%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν επίσης απώλειες κατά 33,25 μονάδες, στο 0,26%.