• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα για τους δείκτες, με νέα ελπίδα για το πακέτο στήριξης

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής, με την αμερικανική αγορά μετοχών να δείχνει ικανή να κλείσει την καλύτερη εβδομάδα της από τα μέσα Ιουλίου.

    Ώθηση στις μετοχές δίνουν ξανά οι ελπίδες για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι, απέρριψε την πρόταση για ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα αφορά μόνο τη στήριξη στις αερομεταφορές. Ωστόσο, εμφανίστηκε πρόθυμη να στηρίξει το ζήτημα εάν σε αυτό συνοδευτεί με συνομιλίες για πιο ευρύ πακέτο για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα συνομίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

    Παράλληλα η προσοχή επιστρέφει και στο ζήτημα της πανδημίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ωστόσο, τα ενθαρρυντικά νέα έρχονται από το μέτωπο των ερευνών για θεραπείες κατά της νόσου με τη  Gilead Sciences  να ανακοινώνει πως η χρήση ρεμντεσιβίρης μείωσε κατά 5 ημέρες το χρόνο για τη θεραπεία των ασθενών σε σχέση με ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε placebo.

    Έτσι, περίπου 40 λεπτά μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.488,60 μονάδες με άνοδο 0,22%, ο  S&P 500 στις 3.462,34  μονάδες με κέρδη 0,45% ενώ ο  Nasdaq  στις 11.507,11 μονάδες με άνοδο 0,75%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Salesforce.com (1,69%) και Microsoft (1,17%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Amgen (-1,83%).



    ΣΧΟΛΙΑ