Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικά τα futures, σε θετικό έδαφος επιστρέφουν Nasdaq και S&P 500

Wall Street

Ανάκαμψη των δεικτών μετά τη χθεσινή πτώση σε S&P 500 και Nasdaq δείχνουν τα futures, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία της αγορά από την πορεία των εμβολιασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χθεσινή συνεδρίαση αποτύπωσε τον φόβο των επενδυτών για αύξηση του πληθωρισμού. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.821,35 μονάδες με απώλειες 0,54%, ενώ με βουτιά 2,41% έκλεισε ο Nasdaq. Ανησυχία προκάλεσε επίσης η νέα άνοδος των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετες να κινείται χθες κοντά στο επίπεδο του 1,6%, ενώ σήμερα υποχωρεί στο 1,54%. Όλα αυτά στον απόηχο της έγκρισης από τη Γερουσία του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα στήριξης που έχουν ψηφιστεί στην ιστορία των ΗΠΑ. Η ψήφιση του πακέτου ενέτεινε την ανησυχία της αγοράς για επικείμενη αύξηση του πληθωρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σκληρότερη στάση της Federal Reserve ως προς την πολιτική της για μηδενικά επιτόκια.

Σήμερα το κλίμα είναι πιο αισιόδοξο, καθώς το σχέδιο εμβολιασμού στις ΗΠΑ προχωράει με ταχύ ρυθμό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν τη Δευτέρα ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντηθούν με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από την είδηση ότι περισσότεροι από 30 εκατ.  Αμερικανοί έλαβαν και τις δύο δόσεις των εμβολίων Moderna και Pfizer / BioNTech. Η New York Post, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό κατά του στελέχους του ιού της Βραζιλίας, μειώνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες ότι νέα στελέχη θα μπορούσαν να δυσκολέψουν και να καθυστερήσουν περισσότερο το άνοιγμα της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρήσει την Τρίτη στην τελική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του πακέτου ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετά την έγκριση της Γερουσίας το Σαββατοκύριακο.

Η προσοχή στρέφεται και σήμερα προς τη GameStop μετά την είδηση ότι η εταιρία επέλεξε τον Ryan Cohen, συνιδρυτή της Chewy, ως επικεφαλής για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η μετοχή της GameStop έκλεισε χθες με άνοδο 41,21% ενώ σήμερα προσυνεδριακά κερδίζει 11,10%.

Τα πάνω τους φαίνεται να πέρνουν σήμερα οι μετοχές τεχνολογίας. Η Tesla, που χθες βούτηξε κατά 5,84%, σήμερα προσυνεδριακά σημειώνει άνοδο 5,88%. Η μετοχή της Apple προσθέτει 2,04% μετά την χθεσινή βουτιά, ενώ  Amazon και Microsoft σημειώνουν επίσης κέρδη πάνω από 2%. Η μετοχή Del Taco Restaurants αυξήθηκε 6,9% μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας fast-food για καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, σημειώνοντας καθαρό εισόδημα 7,5 εκατ. δολαρίων. Η μετοχή της Zoom επίσης προσθέτει 5,5% μετά από μια κατάθεση που έδειξε ότι ο ιδρυτής Eric Yuan μετέφερε περίπου το 40% του μεριδίου του, αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων, σε μη καθορισμένους δικαιούχους την περασμένη εβδομάδα.

Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,27%, του S&P 500 κερδίζουν 36,37 μονάδες ή 0,95%, ενώ ο Nasdaq φένεται πως επιστρέφει στα κέρδη, καθώς λίγο πριν το άνοιγμα 285 μονάδες με άνοδο 2,29%.