Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άλμα 3,85% για τον Dow Jones έφερε η αισιοδοξία για την έρευνα εμβολίου

wall street

Με ισχυρά κέρδη άνοιξε η εβδομάδα για τη Wall Street καθώς οι θετικές ενδείξεις από την έρευνα για το εμβόλιο, το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας έδωσαν ώθηση στις αγορές της Νέας Υόρκης.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε πως η πρώτη φάση δοκιμής του εμβολίου μRNA της κατά του κορονοϊού σε άτομα  στέφθηκε από επιτυχία, καθώς εμφάνισαν ανοσολογική απόκριση.  H μετοχή της εταιρείας έκλεισε να άνοδο 19,96%.

Την Κυριακή  ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε πως είναι «βαθιά πεπεισμένος» ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα ανακάμψει από την τρέχουσα κρίση, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η πλήρης ανάκαμψη προϋποθέτει την ύπαρξη εμβολίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του δικτύου CBS “60 Minutes”, ο Πάουελ ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα αρκετά «όπλα» στη φαρέτρα της ομοσπονδιακής τράπεζας για να ενισχυθεί η οικονομία. «Έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε μέχρι στιγμής. Μπορώ όμως να πω ότι το οπλοστάσιό μας δεν έχει εξαντληθεί. Όχι, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε με τα δανειακά προγράμματα που έχουμε θέσει σε κίνηση», ανέφερε.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα στις 24.597,37 μονάδες με άνοδο 3,85%, ο  S&P 500 στις 2.953,91 μονάδες με κέρδη 3,15% ενώ ο Nasdaq στις 9.234,83 μονάδες με άνοδο 2,44%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόνο αυτή της Merck & Co. έκλεισε με οριακή πτώση  -0,08%. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Boeing που έκλεισε στο +12,87%, ενώ ακολούθησαν αυτές των Raytheon Technologies (9,80%) και Dow Inc. (9,48%).