Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άλμα 3,7% για Nasdaq, στα χαμηλά ημέρας έκλεισε ο Dow Jones

Wall Street

Με άλμα 3,7% ο Nasdaq κατάφερε να μαζέψει ένα σημαντικό μέρος των απωλειών των περασμένων ημερών, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την συνεδρίαση της Τρίτης. Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και ο S&P 500, ενώ ο Dow Jones κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, ωστόσο έκλεισε σε χαμηλά ημέρας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.832,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,10%, ο S&P 500 στις 3.875,44 μονάδες με άνοδο 1,42%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 13.073,82 μονάδες, με άλμα 3,69%.

Οι επενδυτές είδαν με ανακούφιση την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί από το χθεσινό 1,6% στο 1,53%, με την  ανησυχία πάντως να παραμένει για τις επιπτώσεις που θα έχει στον πληθωρισμό το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο.

Την ίδια ώρα η εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ προχωράει με ταχύ ρυθμό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν τη Δευτέρα ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντηθούν με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από την είδηση ότι περισσότεροι από 30 εκατ. Αμερικανοί έλαβαν και τις δύο δόσεις των εμβολίων Moderna και Pfizer / BioNTech. Η New York Post, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό κατά του στελέχους του ιού της Βραζιλίας, μειώνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες ότι νέα στελέχη θα μπορούσαν να δυσκολέψουν και να καθυστερήσουν περισσότερο το άνοιγμα της οικονομίας.

Σε αυτό το κλίμα, 8 από τους 11 κλάδους του S&P 500 κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος. Μεγάλες πρωταγωνίστριες ήταν οι τεχνολογικές μετοχές, με τον κλάδο της πληροφορικής να κλείνει με άνοδο 3,34% ακολουθούμενος από τον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που έκλεισε στο +1,37%. Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος της ενέργειας, με απώλειες 1,79%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, ξεχώρισαν οι τεχνολογικές Intel (4,71%), Apple (4,06%) και Microsoft (2,81%) ενώ με άνοδο 2,94% έκλεισε η μετοχή της  Boeing. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της  Disney (-3,66%) και της American Express Co. $145.10 -5.17 -3.44%

Πέρα από τη μετοχή της Apple, από τις υπόλοιπες FAANG, η Facebook έκλεισε στο +4,09% , η Amazon στο 3,76%, η Netflix στο 2,66% ενώ η Alphabet στο 1,64%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος για τη Tesla που έκλεισε στο +19,64%, ενώ η μετοχή της Zoom έκλεισε στο +10,03% μετά από μια κατάθεση που έδειξε ότι ο ιδρυτής Eric Yuan μετέφερε περίπου το 40% του μεριδίου του, αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων, σε μη καθορισμένους δικαιούχους την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της GameStop έκλεισε στο +26,94% μετά την είδηση ότι η εταιρία επέλεξε τον Ryan Cohen, συνιδρυτή της Chewy, ως επικεφαλής για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.