• ΑΓΟΡΕΣ

    UBS για Coca-Cola Hellenic: Η ισχυρή ανάπτυξη και η χαμηλή αποτίμηση δίνουν σύσταση «αγοράς» στη μετοχή

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    H UBS σε νέο report της για την Coca Cola Hellenic (CCH) για τις προοπτικές ανάπτυξης του ανθρακούχου ποτού στις αναπτυγμένες αγορές αναβαθμίζει τη μετοχή της εταιρείας σε σύσταση ‘αγοράς’ από ουδέτερη και ανεβάζει επίσης την τιμή στόχο στις 25 λίρες (περίπου 29,2 ευρώ ) από 22 λίρες (25,7 ευρώ), με το περιθώριο ανόδου να ξεπερνά το 10%.

    «Ορίσαμε την τιμή-στόχο των 25 λιρών με βάση έναν πολλαπλασιαστή EV/NOPAT 17,5 φορές,εξαιρουμένης της Ρωσίας, στην οποία αποδίδουμε συντηρητικά μηδενική αξία, δεδομένης της αδυναμίας της CCH να αντλήσει μετρητά από την αγορά βραχυπρόθεσμα», επισημαίνει η ελβετική τράπεζα.

    «Πιστεύουμε ότι η αγορά υποτιμά την ισχυρή διαχείριση των εσόδων της CCH και τις ικανότητες εκτέλεσης του σχεδιασμού της, οι οποίες είναι εμφανείς καθώς έχει πλοηγηθεί με επιτυχία στην αυξημένη μεταβλητότητα σε όλο το αποτύπωμά της τα τελευταία χρόνια.

    Πιστεύουμε ότι η επιτάχυνση στις τάσεις των μεριδίων αγοράς τα τελευταία τρίμηνα και η επιστροφή στην αύξηση του όγκου στη Νιγηρία και την Αίγυπτο, παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες, προμηνύουν πολλά για το επόμενο έτος.

    Βλέπουμε ανοδικό κίνδυνο για την αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών στις αναπτυγμένες αγορές (ανάπτυξη σε σκληρό νόμισμα).

    Εξαιρουμένης της Ρωσίας, η μετοχή διαπραγματεύεται σε περίπου δείκτη 10% EV/NOPAT, το οποίο είναι με έκπτωση σε σχέση με τους δείκτες στα βασικά προϊόντα, φθηνή για το ανώτερο αναπτυξιακό της προφίλ», εξηγούν οι Sanjeet Aujla, Andrei Condrea και Ella Hong.

    Επιστροφή σε ανάπτυξη σε βασικές αναδυόμενες αγορές και «πραγματική» ανάπτυξη στις αναπτυγμένες

    Εξαιρουμένης της Ρωσίας, εκτιμούμε ότι η CCH βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του +4,4% την περίοδο 2020-2023 και +1,5% οργανικά στα EBIT, το οποίο είναι απόδειξη της ισχυρής διαχείρισης εσόδων και των δυνατοτήτων εκτέλεσης που αναπτύχθηκαν στα τελευταία χρόνια.

    Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για οργανική αύξηση των εσόδων κατά 6-7% και 20-40 μ.β. ετησίως οργανική διεύρυνση του περιθωρίου EBIT συνεπάγονται αύξηση των πραγματικών εσόδων κατά 2-3% και αύξηση του περιθωρίου EBIT κατά 4-7% πραγματική αύξηση του EBIT, την καλύτερη στην κατηγορία τους στον κλάδο των ποτών.

    «Πιστεύουμε ότι η CCH μπορεί να επιτύχει αύξηση των εσόδων από πωλήσεις κατά περίπου 5% (περίπου 2-3% σε πραγματικούς όρους) τα έτη 2024-2025 στις αναπτυγμένες αγορές σε σκληρό νόμισμα, μπροστά από τις μειώσεις στο περίπου 3,5-4%, και πολύ ανώτερη από τις περισσότερες εταιρείες που επιτυγχάνουν στην καλύτερη περίπτωση ανάπτυξη περίπου 2-3% σε συγκρίσιμες αγορές.

    Παρατηρούμε ότι η διοίκηση επενδύει σημαντικά στο κανάλι ‘Away from Home’ στην Ιταλία (περίπου 12%, με πωλήσεις 40% στις αναπτυγμένες αγορές), το οποίο αποτελεί το κλειδί για την απελευθέρωση της κερδοφορίας στην κατά κεφαλήν κατανάλωση, η οποία υπολείπεται της Ιβηρικής κατά 40% περίπου παρά τις πολλές οικονομικές και γεωγραφικές ομοιότητες», επισημαίνουν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας.

    «Παρά τις σημαντικές υποτιμήσεις συναλλάγματος στη Νιγηρία και την Αίγυπτο το 2023, και πιθανότατα και άλλες (που έχουν ήδη καταγραφεί στις προβλέψεις μας), η CCH έχει επιστρέψει στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων σε Νιγηρία και Αίγυπτο, γεγονός που παρέχει μια ευνοϊκή ρύθμιση για το οικονομικό έτος 2024, λαμβάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες μεγάλες αυξήσεις τιμών.

    Η CCH κερδίζει μερίδιο στη Νιγηρία, αλλά δεν έχει ακόμη επιστρέψει σε κέρδη στην Αίγυπτο, η οποία παραμένει μια σημαντική ευκαιρία μεσοπρόθεσμα», καταλήγουν οι αναλυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    TUI: Άλμα 9% για τη μετοχή μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και τις ευοίωνες προβλέψεις

    Χρηματιστήριο: Σε δοκιμασία οι στηρίξεις παρά την αναβάθμιση!

    Χρηματιστήριο: Και το πάρτι συνεχίζεται στις μετοχές του Κόκκαλη



    ΣΧΟΛΙΑ