Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τιτάν: Μπαίνει στον MSCI τον Δεκέμβριο;

Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Με τη Motor Oil να πληρώνει ακόμα στο χρηματιστηριακό ταμπλό το τίμημα της εξόδου από τον MSCI, η αγορά έχει στρέψει ήδη στην επόμενη μετοχή που δυνητικά θα μπορούσε να καλύψει το κενό που άφησε το διϋλιστήριο.

Πρόκειται για τον Τιτάνα με κεφαλαιοποίηση περί τα 2,75 δισ. ευρώ και ισχυρό support από τις εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες, όπως χθες έπραξε η Εθνική Χρηματιστηριακή που απογείωσε την τιμή στόχο στα 41 ευρώ από 39 ευρώ και σύσταση outperform.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η μετοχή το επόμενο διάστημα και μέχρι το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου που ξεκινά η αξιολόγηση του MSCI για το ποιες μετοχές μπορούν να εισαχθούν ή να εξαχθούν από τους δείκτες της, θα ήταν ιδανικό να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 3 δισ. ευρώ.

Οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις 10 Νοεμβρίου από τον αμερικανικό οίκο για να ισχύσουν οι αλλαγές από την πρώτη συνεδρίαση του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Χθες η μετοχή της Τιτάν κινήθηκε μέχρι τα 35,65 ευρώ για να κλείσει πιο κάτω, στα 35 ευρώ επίπεδα που ούτως ή άλλως συνιστούν ιστορικά υψηλά.

Η έκθεση στις ΗΠΑ

Για τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια εκτιμούν χρηματιστηριακές πηγές ότι είναι τα κεφάλαια που θα αντλήσει η αμερικανική θυγατρική στις ΗΠΑ κατά την είσοδό της στη Wall Street μέσα στο α’ 3μηνο του 2025, όπως είναι προγραμματισμένο.

Η Εθνική υποστηρίζει στο χθεσινό της report ότι η Τιτάν είναι η μοναδική ελληνική επιχείρηση με ουσιαστική έκθεση στις ΗΠΑ (58%/59% των πωλήσεων /EBITDA του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2024) και είναι έτοιμη να δρέψει τους καρπούς της ογκώδους κρατικής επένδυσης στις υποδομές της χώρας, η οποία έλαβε διακομματική υποστήριξη στη χώρα.

Επιπλέον, η έναρξη της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Fed αναμένεται να θέσει σε εκκίνηση την αγορά κατοικιών της χώρας, με την Τιτάν να έχει αποκτήσει καλή θέση σε πολιτείες των ΗΠΑ με εύρωστα δημογραφικά και υγιή μακροοικονομικά.

Μερικούς μήνες πριν, η Eurobank Χρηματιστηριακή εξηγούσε ότι καθώς πλησιάζει η δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ η αγορά αναμένεται να αρχίζει να αποτιμά τμηματικά την εταιρεία (προσέγγιση Sum Of The Parts – SOTP) κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities αναμένεται να «αποκρυσταλλώσει» αξία που θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ ή τα 9 ευρώ ανά μετοχή, δεδομένων των χαμηλότερων risk premia στα αμερικανικά assets.

Κάτι, που οδηγεί τη συζήτηση για την αποτίμηση της Τιτάν στην περιοχή των 40 ευρώ.

Για την ιστορία πάντως, πολλές από τις πωλήσεις στην ΜΟΗ, η οποία πιέστηκε μέχρι και τα 20,76 ευρώ συνδέονται με την κατοχύρωση ρευστότητας εκ μέρους ισχυρών χαρτοφυλακίων προκειμένου να εγγραφούν στο placement του ΤΧΣ στην ΕΤΕ.

Διαβάστε επίσης:

NBG Securities για Τιτάν: Τα καλύτερα για τη μετοχή είναι ακόμα μπροστά μας

Titan: To 2025 η εισαγωγή της Titan America στο αμερικανικό χρηματιστήριο

ΤΙΤΑΝ: Ξεκινά νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους έως και €20 εκ.