• Think Tanks

    Το ρετιρέ του πετρελαιά της Νιγηρίας, Kola Aluko πωλήθηκε έναντι 36 εκατ. δολ.

    • NewsRoom
    Kola Aluko


    Ένα πολυτελές ρετιρέ στον πύργο One57 στη Νέα Υόρκη, που ανήκε στον αμφιλεγόμενο πετρελαιά της Νιγηρίας, Kola Aluko, έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με report του Curbed, το διαμέρισμα του 79ου ορόφου πωλήθηκε έναντι 36 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας σε μυστηριώδη αγοραστή.

    Ο Aluko, ο οποίος κατηγορείται πως δωροδοκούσε Αμερικανό πρώην αξιωματούχο για να του διασφαλίζει κερδοφόρες συμφωνίες με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νιγηρίας, αγόρασε το διαμέρισμα το 2014 έναντι 51 εκατ. δολ. Κάποια στιγμή, σταμάτησε να καταβάλλει τους φόρους περιουσίας που του αναλογούσαν για το οίκημα και αντιμετώπισε κατηγορίες συμμετοχής σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Η τράπεζα με έδρα το Λουξεμβούργο, Banque Havilland, στην οποία ήταν υποθηκευμένο το εν λόγω διαμέρισμα, προγραμμάτιζε να το βγάλει σε δημοπρασία τον Ιούλιο, αλλά η διαδικασία καθυστέρησε όταν ένας από τους πιστωτές του Aluko κατηγόρησε τον Νιγηριανό επιχειρηματία πως του χρωστάει περίπου 83 εκατ. δολ. για βενζίνη και καύσιμα αεροσκαφών. Η τράπεζα, στη συνέχεια, επιχείρησε να πουλήσει την περιουσία του Aluko τον Σεπτέμβριο για 39 εκατ. δολ. αλλά δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι. Τελικά, το διαμέρισμα βγήκε σε δημοπρασία και πουλήθηκε έναντι 36 εκατ. δολ. σε αγνώστων στοιχείων αγοραστή.

    Ο Kola Aluko καταζητείται από τις αρχές της Νιγηρίας για οικονομικά εγκλήματα, αλλά παραμένει ελεύθερος.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα υπάρχει ασφάλεια μέσα από την περιήγηση στο διαδίκτυο το 2020;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Άνθρωποι εναντίον μηχανών στον εργασιακό τομέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθερά πάνω από τα 7.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, χωρίς την Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ