• Think Tanks

    Ο τυφώνας Ίρμα έφυγε, έρχεται ο τυφώνας Μαρία

    • NewsRoom


    Μπορεί ο τυφώνας Ίρμα να έφυγε, ωστόσο η περίοδος τυφώνων για το 2017 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η τροπική καταιγίδα Μαρία δημιουργήθηκε στον Ατλαντικό και τώρα οδεύει προς τα ίδια νησιά που γνώρισαν τον θυμό της Ίρμα.

    Η πρόβλεψη για την πορεία της καταιγίδας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), δείχνει ότι θα ενισχύεται καθώς θα πλησιάζει στα νησιά Leeward, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Προειδοποίηση έχει ήδη σταλεί σε πολλές περιοχές, όπως Antigua, St. Kitts, Nevis, Montserrat, αλλά και στο πολύπαθο από την Ίρμα νησί Barbuda.

    Αν και όπως φαίνεται είναι απίθανο η Μαρία να εξελιχθεί όπως η κατηγορίας 5 κτηνώδης Ίρμα όταν σάρωσε νησιά της Καραϊβικής, θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρότατες βροχοπτώσεις.

    Οι πιο ανησυχητικές προβλέψεις όμως κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις έως και 8 ιντσών στα βόρεια νησιά Leeward και έως 20 ιντσών στο κεντρικό και νοτιότερο τμήμα (στο οποίο περιλαμβάνεται το νησί Barbuda). Το NHC κρούει τον κώδωνα και προειδοποιεί πως οι συνολικές βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, καθώς και κατολίσθηση εδάφους. Και αυτό είναι εξαιρετικά αρνητικό τη στιγμή που οι εν λόγω περιοχές προσπαθούν να ανακάμψουν από το πέρασμα της Ίρμα.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια άλλη τροπική καταιγίδα, ο Λι, ελλοχεύει πίσω από τη Μαρία και κινείται με αργούς ρυθμούς προς τα δυτικά. Ευτυχώς, προς το παρόν δεν φαίνεται να δυναμώνει σε ένταση.

    Τέλος, ας μην ξεχνάμε τον κυκλώνα Χοσέ, ο οποίος βρίσκεται περίπου 500 μίλια μακριά από την ακτή της Βόρειας Καρολίνας και μετακινείται αργά προς τα βόρεια με ανέμους ταχύτητας 80 μιλίων ανά ώρα, σύμφωνα με το NHC. Αν και προσώρας δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές, θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρά ρεύματα στην ανατολική ακτή τις επόμενες ημέρες.

    Το συμπέρασμα λοιπόν είναι το εξής: Μην παίρνετε ακόμη τα μάτια σας από τον Ατλαντικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  124 startups μας δείχνουν το μέλλον στον κλάδο της τεχνολογίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Θα μπορέσει το Bitcoin να πιάσει εκ νέου τις 5.000$ χωρίς την Κίνα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  BlackRock Blog: Τι μας δείχνει (ή δεν μας δείχνει) η χαμηλή μεταβλητότητα



    ΣΧΟΛΙΑ