Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Think Tanks

Ο Dominique Strauss-Kahn φοβάται τον απρόβλεπτο Πρόεδρο Trump

Dominique Strauss-Kahn

Ο Dominique Strauss-Kahn, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο άνθρωπος που κάποτε προοριζόταν να γίνει Πρόεδρος της Γαλλίας προτού στιγματιστεί από ένα ερωτικό σκάνδαλο, επανεμφανίστηκε την Κυριακή με μία μίνι συνέντευξη στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του πλανήτη με τον Donald Trump ως την πιο ισχυρή φιγούρα του.

“Είναι πάντα λεπτή η θέση ενός ξένου να σχολιάζει έναν αρχηγό κράτους στο οποίο δεν ανήκει, αλλά ανησυχώ για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ επέλεξαν έναν άνθρωπο που δεν μου φαίνεται κατάλληλος για τη δουλειά”, είπε σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που γυρίστηκε από μια γαλλική εφημερίδα σε συνέδριο στο Μαρακές, όπου ζει σήμερα. “Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να είναι πάντα πολιτικός αυτός που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά… αλλά είναι απαραίτητο να σέβεται τους κανόνες, τους κώδικες και τις λειτουργίες της πολιτικής ζωής, κάτι που ο Trump δεν κάνει. Και πιστεύω ότι αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι επικίνδυνο”.

Αποδεχόμενος το σχόλιο του δημοσιογράφου ότι είναι “κάπως απαισιόδοξος”, ο Strauss-Kahn δήλωσε ανήσυχος για την παγκόσμια αβεβαιότητα που προκαλείται από τον Trump. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο”, είπε. “Δεδομένης της σημασίας του πλανητάρχη, δεν μπορεί αυτή η θέση να είναι στα χέρια ενός τόσο απρόβλεπτου ανθρώπου”.

Ο ίδιος ο Strauss-Kahn υπήρξε κάποτε ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του πλανήτη. Ως παγκοσμίως σεβαστός γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2007 έως το 2011, θεωρήθηκε ευρέως ως ο πλέον πιθανός υποψήφιος για τη γαλλική Προεδρία. Έχει πλούσιο υπόβαθρο σε κυβερνητικές και σοσιαλιστικές πολιτικές ως πρώην δήμαρχος και στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1990, πρώτα ως υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου και αργότερα ως Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας.

Η πτώση του από τη δοξα ήταν εντυπωσιακή όταν, το 2011, συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση αφού φέρεται να επιτέθηκε σε καμαριέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Μανχάταν όπου διέμενε και την ανάγκασε σε σεξουαλική συνεύρεση. Παρόλο που τελικά αποσύρθηκαν οι κατηγορίες λόγω ασυνέπειας στους ισχυρισμούς της γυναίκας, μια αστική δίκη διακανονίστηκε για ένα μη ανακοινωθέν ποσό.

Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση, ο Strauss-Kahn, η σύζυγος του οποίου, γνωστή Γαλλίδα δημοσιογράφος, είχε ζητήσει διαζύγιο, παραδέχτηκε ότι η συνάντηση στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης ήταν λάθος, αλλά αρνήθηκε ότι είχε διαπράξει εγκληματική πράξη.

Έκτοτε, ο Strauss-Kahn έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή. Εμφανίστηκε στις 8 Οκτωβρίου με τον σημερινό πρόεδρο Emmanuel Macron και τον προκάτοχό του, François Hollande, σε εκδήλωση μνήμης για έναν πρώην υπουργό, εγείροντας φήμες ότι θα μπορούσε να επιδιώξει την επιστροφή του στα κοινά, αν όχι σε κάποιο υπουργείο.

Πηγή: Forbes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Υπουργός της κυβέρνησης Obama και κληρονόμος της Hyatt Hotels στα Paradise Papers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το NYC Marathon 2017

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθερά πάνω από τα 7.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, χωρίς την Κίνα