• Think Tanks

    Mια μονάδα συναλλαγών bitcoin της Goldman Sachs δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες

    • NewsRoom

    Lloyd Blankfein, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs


    Απάντηση στις προσευχές της ή απλά πολύ καλό για να το χάσει; Ο γίγαντας της Wall Street, Goldman Sachs, εξετάζει το ενδεχόμενο νέων δραστηριοτήτων που θα επικεντρώνονται στις συναλλαγές σε Bitcoin. Αν εργάζεστε για την JP Morgan, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί αν ο ανώτερός σας σας απολύσει, ένας άλλος γίγαντας της Wall Street θα χαρεί να σας συμπεριλάβει στο προσωπικό του.

    Το Bitcoin είναι πραγματικότητα και δεν έχει σημασία πόσες άσχημες ειδήσεις προκύπτουν σχετικά με αυτό, αφού οι traders διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για το ψηφιακό νόμισμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθές και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το trading αυτού του asset. Αφότου η Κίνα απαγόρευσε τις συναλλαγές Bitcoin, η τιμή του ψηφιακού νομίσματος υποχώρησε κάτω από τα 3.000 δολάρια -μια πτώση που άνοιγε τον δρόμο για ευκαιρίες.

    Θα έκανε θραύση μια μονάδα συναλλαγών bitcoin της Goldman Sachs

    Η τιμή του Bitcoin επιδόθηκε σε ράλι επιστρέφοντας πάνω από τα $4.000 και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ξανά σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο.

    Θυμηθείτε, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι είχαμε μερικές ακόμη αρνητικές ειδήσεις από τη Νότια Κορέα, η οποία απαγόρευσε τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs) των Bitcoins. Η πορεία των τιμών καθιστά σαφές ένα πράγμα μέχρι τώρα: το να προχωρήσει κανείς στην πώληση του ψηφιακού νομίσματος δεν είναι η καλύτερη στρατηγική, αλλά η αγορά σε χαμηλή τιμή ίσως είναι.

    Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι οι traders μπορεί να έχουν αυξημένες προσδοκίες για ένα γραφείο Bitcoin που θα ανοίξει η Goldman. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εάν η Goldman ανοίξει ένα γραφείο Bitcoin, δεν θα νομιμοποιήσει μόνο τα κρυπτονομίσματα, αλλά θα προσελκύσει επίσης τεράστια κεφάλαια. Ούτως ή άλλως, η τράπεζα είναι γνωστό ότι έχει “βαθιά τσέπη”.

    Επιπλέον, η κύρια δραστηριότητα της Goldman είναι το trading, ενώ η JP Morgan κερδίζει σημαντικά ποσά μέσω του χορήγησης δανείων. Η Goldman Sachs, αγωνίζεται να διατηρήσει τα έσοδά της -τα καθαρά έσοδα σε σταθερό εισόδημα υποχώρησαν σχεδόν κατά 40% στο δεύτερο τρίμηνο. Είναι απολύτως λογικό να προσθέσει μια ακόμη δραστηριότητα, η οποία όχι μόνο θα μπορούσε να βοηθήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες, αλλά θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τη λειτουργία δανεισμού της.

    Εξάλλου, το Bitcoin είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ισχυρό δολάριο, η αγοραστική δύναμη του οποίου μειώνεται. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Goldman προσθέτει εξωτικά assets στις δραστηριότητές της, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι η τράπεζα πωλούσε swaps ενυπόθηκων δανείων.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Δημιουργώντας έναν νέο οδηγό για τις εκτιμήσεις του πληθωρισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Τέσσερις επενδυτικές επιλογές για το δεύτερο εξάμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί οι επενδυτές αγνοούν -προς το παρόν- τις πολιτικές αναταράξεις



    ΣΧΟΛΙΑ