Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Think Tanks

Οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 250 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017

Η ισχυρή ανάπτυξη του διεθνούς τουρισμού συνεχίζεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Το 2017 σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση των συνολικών παγκόσμιων ταξιδιωτικών δαπανών τα τελευταία οκτώ χρόνια – περίπου 1,34 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κίνα διατηρεί την ηγετική της θέση στην παγκόσμια τουριστική αγορά από το 2012, με τους εξερχόμενους τουρίστες να ξοδεύουν το 2017 σχεδόν 258 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το 20% των συνολικών δαπανών στον τουρισμό του κόσμου.

Λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η εμφάνιση μιας νεόπλουτης κινεζικής μεσαίας τάξης, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις κινεζικές αρχές, οι απλουστευμένες πολιτικές για τις ταξιδιωτικές βίζες και ο αυξανόμενος αριθμός απευθείας πτήσεων από την Κίνα, οι Κινέζοι πολίτες έγιναν οι μεγαλύτεροι συντελεστές στην παγκόσμια τουριστική αγορά και η κύρια πηγή τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και οι Κινέζοι τουρίστες είναι ακόμα διάσημοι για το ότι ξοδεύουν χιλιάδες σε ξένες μάρκες πολυτελείας, εμφανίζονται νέες τάσεις συμπεριφοράς ως προς τις δαπάνες, ιδίως μεταξύ των πιο έμπειρων Κινέζων ταξιδιωτών. Το 2017, οι Κινέζοι ταξιδιώτες στράφηκαν περισσότερο προς την απόλαυση εξειδικευμένων τομέων όπως η γευσιγνωσία ουίσκι, το «κυνήγι» του βόρειου σέλατος, οι υπαίθριες δραστηριότητες και άλλα προϊόντα και εμπειρίες υψηλής ποιότητας και με λιγότερο μαζικό προσανατολισμό.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι η Agne Blazyte