Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Θύμα της γεωπολιτικής ανησυχίας έπεσε και η Wall Street

Wall Street

Οι γεωπολιτικοί φόβοι έπληξαν μετά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.189,45 μονάδες, σημειώνοντας βουτιά 218,55 μονάδων (-0,90%). Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.642,19 μονάδες, με απώλειες 0,55% ενώ ο Nasdaq στις 7.069,03 μονάδες, με απώλειες 0,36%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε πως θα πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία, τιμωρώντας με αυτό τον τρόπο το καθεστώς Άσαντ, το οποίο κατηγορεί πως επιτέθηκε με χημικά εναντίον ανταρτών στη πόλη Ντούμα. Μάλιστα, ο Τραμπ έδειξε πως δεν ανησυχεί ούτε από τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για αντίποινα σε περίπτωση που επιχειρήσει τις απειλές του.

Το κλίμα επιβάρυνε η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed σύμφωνα με τα οποία η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί πως η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, ωστόσο εξέφρασαν ανησυχίες για την πολιτική του Τραμπ στα θέματα του εμπορίου και των εμπορικών κυρώσεων.

Το ενδιαφέρον στράφηκε και στην δεύτερη κατάθεση του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου με τον επικεφαλής του Facebook να απαντά για τo σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.