ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εταιρία “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» (η «Εταιρεία) γνωστοποιεί ότι στην κατά τις 16.04.2025 συνελθούσα αυτόκλητη έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας , στην οποία παρέστη η μοναδική μέτοχος αυτής η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “MASDAR HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” (η “MASDAR HELLAS” ) η οποία κατέχει από τις 09.04.2025 το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου (100,00 %), αποφασίσθηκαν τα κατωτέρω :
(α) Διαπιστώθηκε ότι, σε συνέχεια και σε υλοποίηση της απόφασης 1048/17.03.2025 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διεκπεραιώθηκαν την 9η Απριλίου 2025 από την MASDAR HELLAS όλες οι διαδικαστικές ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξάσκησης του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 και την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπ’ αριθ. 1/644/22.4.2013.
Ως εκ τούτου, η Εταιρεία κατέστη Μονομετοχική την 9η Απριλίου 2025 και το σύνολο των μετοχών της έχει περιέλθει στην MASDAR HELLAS, η οποία εδρεύει στον δήμο Αμαρουσίου του νομού Αττικής, στην Λεωφόρο Κηφισίας 62, Τ.Κ. 15125 (Α.Φ.Μ. 802491826 του ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, Γ.Ε.ΜΗ. 177373101000), και αποφασίστηκε, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3 του Ν. 4548/2028, η προσθήκη στην επωνυμία της Εταιρείας της λέξης «μονοπρόσωπη», ήτοι η επωνυμία πλέον θα είναι «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και ο διακριτικός τίτλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Β.ΕΤ.Ε., και για τις διεθνείς συναλλαγές “TERNA ENERGY SINGLE MEMBER SA” και ο διακριτικός τίτλος TERNA ENERGY SMSA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα μεριμνήσει για την καταχώρηση της νέας επωνυμίας στο ΓΕΜΗ, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού της, σύμφωνα με το Άρθρο 6, παρ. 3 του Ν. 4548/2018.
Επίσης η αυτόκλητη έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε να διατηρηθούν οι μετοχές της Εταιρείας σε άυλη μορφή, και να καταχωρηθεί η Εταιρεία ως μη εισηγμένη στην ATHEXCSD για την τήρηση του μετοχολογίου της και την διεκπεραίωση των διαφόρων εταιρικών πράξεων από την ATHEXCSD.
(β) Αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρίας, ήτοι 118.355.090 μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,30 εκάστης, από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν.3371/2005.
Διαβάστε επίσης
Γιατί LG και Samsung κατέθεσαν αγωγή κατά της ινδικής κυβέρνησης
Γουίτκοφ: Αναμένεται στη Ρωσία εντός της εβδομάδας ο απεσταλμένος του Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tesla: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο, πτώση 20% στα έσοδα από τις πωλήσεις αυτοκινήτων
- Καλλιτέχνες στην Τουρκία – Υπό την σκιά λογοκρισίας και τον φόβο διώξεων
- Wall Street: Μάζεψε τις απώλειες της Δευτέρας με ώθηση από τις δηλώσεις Μπέσεντ – Στο +2,5% ο S&P 500
- Πετρέλαιο: Κέρδη 2% για τα συμβόλαια καθώς επανέρχονται οι πιθανότητες κυρώσεων στο Ιράν
