Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τα σχόλια του Powell ρίχνουν τις ευρωαγορές

Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων στις χθεσινοβραδινές συναλλαγές, μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed, Jerome Powell, οι οποίες κατέρριψαν τις υποθέσεις για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο Powell δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι οι πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις ενδέχεται να είναι παροδικές, τονίζοντας όμως ότι προς το παρόν δε συντρέχουν λόγοι για την περικοπή του βασικού επιτοκίου από τα τωρινά επίπεδα. Οι αγορές εξέλαβαν τη στάση της Fed ως περισσότερο επιθετική από την αναμενόμενη, με τους αμερικανικούς δείκτες να διαγράφουν τα κέρδη τους και να γυρίζουν σε αρνητικά εδάφη.

Ένας μήνας διαπραγματεύσεων για το Brexit μεταξύ των ηγετών του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης συμπληρώνεται σύντομα, με την Πρωθυπουργό Theresa May να επιθυμεί την ολοκλήρωση των συνομιλιών μες στην επόμενη εβδομάδα, με ή και χωρίς συμφωνία. Η May ενδέχεται να αντιμετωπίσει μεγάλες απώλειες στις τοπικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ψηφοφόρους να την “τιμωρούν” για τις μεθόδους χειρισμού της, αναφορικά με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παραμένοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής θα συναντηθούν σήμερα για πρώτη φορά μετά την εξασφάλιση παράτασης του Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Η ομάδα του Carney αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου στο 0,75%, αλλά ίσως να υιοθετήσει έναν πιο επιθετικό τόνο, προκειμένου να προετοιμάσει τις αγορές για αύξηση μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με αναλυτές του Bloomberg.

Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, σήμερα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των Royal Dutch Shell, Volkswagen, BNP Paribas και Lloyds Banking.

Με απώλειες -0,18% κινείται ο DAX, στο -0,50% βρίσκεται ο FTSE 100, στο -0,65% ο CAC 40 και στο -0,80% ο ΜΙΒ.