• Σχόλιο Αγοράς

    Xρηματιστήριο: Απώλειες 1,79% στην εβδομάδα, βγήκαν πωλητές πάνω από τις 600 μονάδες

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Τα στοιχεία για την ιστορική υποχώρηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 3,8% στο ά 3μηνο, προκαλούν αναταραχές στις αγορές και βεβαίως έντονη μεταβλητότητα.

    Το ίδιο ισχύει και για το Χ.Α. που ενώ ξεκίνησε και μάλιστα διέσπασε ανοδικά τις 601 μονάδες, τελικά έκλεισε πιο κάτω, στις 593,26 μονάδες και με χαμηλό ημέρας στις 591 ημέρας. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 53 εκατ. ευρώ με 11,4 εκατ. ευρώ πακέτα, που σημαίνει ότι ο καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 41 εκατ. ευρώ. Σημαντικότερα είναι τα πακέτα που άλλαξαν χέρια την Eurobank, 12,5 εκατ. τεμάχια σε πέντε προσυμφωνημένες πράξεις.

    Στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών περί αντοχών του προϋπολογισμού κατά το lockdown του Απριλίου, αφού οι εισπράξεις φόρων ανήλθαν σε 2,84 δις. ευρώ, ενώ το έλλειμμα στο 4μηνο διαμορφώνεται περίπου σε 300 εκατ. ευρώ.

    Το ελληνικό 10ετές παραμένει στα επίπεδα του 2%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, οι απώλειες άγγιξαν το 1,79% και πάνω από 35% από την αρχή του χρόνου.

    Περιορισμός των αρχικών κερδών για τις τράπεζες με τον δείκτη τους να σημειώνει πτώση 1,78%. Κέρδη 3,08% για την Alpha, 1,5% για την ΕΤΕ με την μετοχή να ενισχύετι +1,5%, στα 0,976 ευρώ, 1,27% τα κέρδη για την Eurobank, στα 0,28 ευρώ και 0,62% για την Πειραιώς, στο 1,06 ευρώ.

    Κέρδη 5,7% για την Aegean, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει λύση διάσωσης της αεροπορικής, τόσο με κεφάλαια από την Ε.Ε., όσο και με CoCos, τη στιγμή δε, που η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην ενημέρωση των αναλυτών από την διοίκηση ως προς τις επιπτώσεις της κρίσης.

    Ισχυρή αντίδραση ενόψει Ελληνικού, για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, που έκλεισε με άνοδο 3,9%, rebound 2,18% για την Coca Cola, ενώ πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα ενισχύθηκε η μετοχή του ΟΤΕ, στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο.



    ΣΧΟΛΙΑ