• Σχόλιο Αγοράς

    Wood & Company για ΟΠΑΠ: Υψηλές μερισματικές αποδόσεις και ελκυστική αποτίμηση

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ


    Η Wood & Company και οι αναλυτές της George Grigoriou και Lukasz Wachelko επανεκκινούν την κάλυψη του ΟΠΑΠ, με αξιολόγηση «αγορά» (buy) και τιμή στόχο τα 18,9 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει 18% άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα.

    «Ο ΟΠΑΠ παράγει αποτελέσματα που εδραιώνουν τις ιδιότητες της σταθερής ανάπτυξης και της χαμηλής μόχλευσης, σε συνδυασμό με μια γενναιόδωρη πολιτική αμοιβών των μετόχων και μια ελκυστική αποτίμηση.

    Το μέλλον είναι λαμπρό, το μέλλον είναι online.

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, η διοίκηση επανέλαβε την πρόβλεψή της για φέτος για ακαθάριστα έσοδα από τυχερά παιχνίδια (GGR) στο εύρος των 2,15-2,2 δισ. ευρώ (αύξηση 3-5%) και EBITDA μεταξύ 750 εκατ. ευρώ και 770 εκατ. ευρώ (αύξηση 1-3%).

    Στο μέσο σημείο, αυτό συνεπάγεται αύξηση των GGR/EBITDA του δευτέρου εξαμήνου κατά 3%/4%.

    Είμαστε ελαφρώς πιο αισιόδοξοι από την εταιρεία και αναμένουμε ότι τα έσοδα και τα EBITDA του έτους θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της διοίκησης.

    Πιο μακροπρόθεσμα, αναμένουμε ότι οι διαδικτυακές δραστηριότητες, τόσο τα στοιχήματα όσο και τα παιχνίδια καζίνο θα οδηγήσουν την ανάπτυξη των εσόδων και συνεπώς και του bottom-line, υπό την προϋπόθεση ότι τα λειτουργικά έξοδα θα παραμείνουν υπό έλεγχο», εξηγούν οι αναλυτές της Wood.

    «Ο ΟΠΑΠ είναι ευλογημένος με ένα σταθερό μακροοικονομικό υπόβαθρο, επί του παρόντος, καθώς η οικονομία της Ελλάδας είναι έτοιμη να συνεχίσει να υπερέχει των αντίστοιχων χωρών της ΕΕ. Το 2024, το ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,2%, από 2% πέρυσι, πριν επιταχυνθεί σε 2,3% το 2025, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών.

    Η οικονομική επέκταση υποστηρίζεται από την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την ενίσχυση της εξωτερικής ζήτησης και την αύξηση των επενδύσεων. Κοιτάζοντας μπροστά, πιστεύουμε ότι η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών θα παραμείνει ισχυρή, επιτρέποντας έτσι τη βιώσιμη, γενναιόδωρη αμοιβή των μετόχων.

    Ο ΟΠΑΠ προσφέρει μια υψηλή μερισματική απόδοση περίπου 9% επί του παρόντος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας.

    Η αποτίμηση είναι ελκυστική, τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους.

    Στα τρέχοντα επίπεδα, η μετοχή διαπραγματεύεται με 9,0 φορές τον δείκτη EV/EBITDA και 14,5 φορές τον δείκτη P/E με βάση τους αριθμούς μας για το 2024-2026, ενώ προσφέρει μερισματική απόδοση 7,4%.

    Οι κίνδυνοι για τη μετοχή είναι η ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση του GGR, επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αύξηση του κόστους που σχετίζεται με την ανάπτυξη/έναρξη νέων παιχνιδιών και την αναζωογόνηση των υφιστάμενων και σημαντική αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο στον διαδικτυακό χώρο», καταλήγουν οι αναλυτές της Wood & Company.

    Διαβάστε επίσης:

    AXIA για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: H σημασία της συμμετοχής της Latsco στην Αττική Οδό

    «Καμπανάκι» από Fitch για το κλίμα: Αυξήθηκαν φέτος οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

    ΤΙΤΑΝ: Μελέτη σχεδιασμού για μία από τις μεγαλύτερες μονάδες δέσμευσης άνθρακα στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ