• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξεπέρασε τις 4.500 μονάδες ο Dow Jones, ανοδικός και ο Αύγουστος για τον S&P 500 – Άλμα 9,5% για Intel

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν την Παρασκευή ο S&P 500 και ο Nasdaq, κλείνοντας μάλιστα με άνοδο άνω του 1%, την ώρα που ο Dow Jones ξεπερνούσε για πρώτη φορά και τις 41.500 μονάδες, σε ένα ακόμα ιστορικό του υψηλό, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον Αύγουστο.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 41.563,08 μονάδες με άνοδο 0,55%, ο S&P 500 στις 5.648,40 μονάδες με κέρδη 1,01% ενώ ο Nasdaq στις 17.713,62 μονάδες με άνοδο 1,13%.

    Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με μηνιαία άνοδο τον Αύγουστο. Μάλιστα, αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος ανοδικός μήνας για τον S&P 500. Ειδικότερα, ο S&P 500
    σημείωσε άνοδο 2,3% για τον μήνα, ο Dow Jones ανέβηκε σχεδόν 1,8%, ενώ ο Nasdaq κατά 0,7% για την περίοδο.

    H αγορά είδε τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών να αυξάνεται κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και κατά 2,5% σε ετήσια βάση, αποτέλεσμα που ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο δομικός δείκτης αυξήθηκε επίσης κατά 0,2% σε μηνιαία βάση.

    Οι επενδυτές της Wall Street θεωρούν πλέον σίγουρη μια πρώτη μείωση από τη FED τις επόμενες ημέρες, στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.  Παράλληλα, τα τελευταία δεδομένα από την αγορά εργασίας και για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, έχουν μειώσει την ανησυχία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με το σενάριο της ήπιας προσγείωσης να φαντάζει πλέον ως το πιο πιθανό.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ξεχώρισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Intel, μετά και την είδηση πως συνεργάζεται με τραπεζίτες (μεταξύ των οποίων και στελέχη της Morgan Stanley) για να διερευνήσει επιλογές για την αντιμετώπιση των αδυναμιών στη βασική της δραστηριότητα. Την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Pat Gelsinger, αναγνώρισε δημόσια ότι η εταιρεία κατανοούσε τον σκεπτικισμό των επενδυτών και εργαζόταν για να τον αντιμετωπίσει.  Η μετοχή της έκλεισε την Παρασκευή στο +9,49%, η οποία ήταν επίσης και η καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500.

    Πέρα από την Intel, η μετοχή της Amazon έκλεισε με άνοδο 3,71%, ενώ οι IBM, 3M, Verizon, Caterpillar, JPMorgan και Walmart έκλεισαν με άνοδο 1,06%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 έκλεισαν με απώλειες (UnitedHealth Group -0,23%, Apple -0,34%, American Express -0,46% και Salesforce -1,60%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 3% για το WTI την Παρασκευή, διεύρυνε στο 5,6% τις μηνιαίες απώλειες

    Ευρωαγορές: Με συνολικά κέρδη 1,3% ο Αύγουστος για τον Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Απώλειες 3,18% για τον Αύγουστο – Άνοδος για Motor Oil παρά το rebalancing, άλμα άνω του 2% για Πειραιώς, ισχυρά κέρδη για Autohellas και Fourlis



    ΣΧΟΛΙΑ