• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 43.000 μονάδες ο Dow Jones – Με νέο ρεκόρ και ο S&P 500

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε ανοδικό έδαφος, με νέα ιστορικά ρεκόρ στο κλείσιμο για Dow Jones και S&P 500, ολοκληρώθηκε η Δευτέρα στη Wall Street, η οποία ετοιμάζεται για την πρώτη γεμάτη εβδομάδα με εταιρικές ανακοινώσεις για το τρίμηνο Ιούλιου-Σεπτεμβρίου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 43.065,22 μονάδες με άνοδο 0,47%, ο S&P 500 στις 5.859,85 μονάδες με κέρδη 0,77% και ο Nasdaq στις 18.502,69 μονάδες με άνοδο 0,87%.

    Μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν κέρδη αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας από την Τρίτη, είναι οι Bank of America , Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Morgan Stanley, United Airlines, Walgreens Boots Alliance, P&G και Netflix.

    Το ντεμπούτο στις εταιρικές ανακοινώσεις κερδών για το τρίμηνο έκαναν την περασμένη Παρασκευή η JPMorgan Chase και η Wells Fargo, οδηγώντας σε κέρδη τις μετοχές τους.  Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των τραπεζικών κερδών βοήθησαν στην ώθηση της ευρύτερης αγοράς σε υψηλά όλων των εποχών στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

    Πάντως η αγορά παραμένει ανήσυχη ενόψει των προεδρικών εκλογών σε τρεις εβδομάδες, της κρίσης στη Μέση Ανατολή, της αβεβαιότητας για τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της FED. Πάντως, η αγορά είδε τη Δευτέρα τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν, καθώς το Πεκίνο δεν κατάφερε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την τόνωση της οικονομίας της Κίνας.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Apple (1,65%), McDonald’s (1,57%), Travelers (1,50%), Goldman Sachs (1,25%), UnitedHealth Group (1,23%), Salesforce (1,23%), Coca-Cola (1,11%), Visa (1,02%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Amgen (-1,14%), Boeing (-1,34%), Caterpillar (-2,01%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 2% για το Brent έφεραν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κίνας

    Ευρωαγορές: Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι αγορές – Πτώση για τις μετοχές ειδών πολυτελείας λόγω Κίνας

    Διπλωματική κρίση μεταξύ Καναδά και Ινδίας – Απελάθηκαν έξι Ινδοί διπλωμάτες, ανάλογη απάντηση από το Νέο Δελχί



    ΣΧΟΛΙΑ