Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Βουτιά μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό – Νικήτρια την Χάρις είδε η αγορά στο debate, βουλιάζει η Trump Media

χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Με ισχυρές απώλειες άνοιξε η Wall Street, καθώς τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα για τον πληθωρισμό Αυγούστου έφεραν προβληματισμό στην αγορά σχετικά με το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων από τη FED στην επερχόμενη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Αύγουστο στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, στο 2,5% σε επίπεδο έτους, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο σημείωσε μείωση 0,4%. Οι αναλυτές προέβλεπαν μια πτώση στο 2,6%.

Παρά τα θετικά νέα για την πτώση, που ενισχύουν τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίων στην αγορά, το ζήτημα που προκύπτει πλέον είναι το πόσο δυναμική θα είναι αυτή η πρώτη κίνηση της FED. Η αγορά θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως η FED θα ξεκινήσει συγκρατημένα, με μια μείωση της τάξης των 25 μ.β.

Ωστόσο, με βάση και τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και την μεταποίηση, σε συνδυασμό με την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία του πληθωρισμού (η αγορά θεωρούσε αρχικά πως μια μείωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο στο 2,8% θα αρκούσε για τη FED προκειμένου να μειώσει τα επιτόκια) κάνουν πλέον τους επενδυτές να πιστεύουν πως οι 25 μ.β. δεν είναι αρκετές, αλλά απαιτείται μια μείωση κατά 50 μ.β..

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται δύο ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς στις 40.170,34 μονάδες με απώλειες -1,39%, ο S&P 500 στις 5.433,01 μονάδες με πτώση -1,14%, ενώ ο Nasdaq στις 16.901,96 μονάδες με απώλειες -0,73%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, σχεδόν το σύνολό τους κινούνται με απώλειες, με την Travelers στο -3%, την UnitedHealth στο -2,5% και τη Visa στο -2%.

Αναφορικά με το χθεσινό debate μεταξύ Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, η αγορά φαίνεται πως βλέπει την υποψήφια των Δημοκρατικών ως τη μεγάλη νικήτρια του, κάτι που έχει αντίκτυπο και στις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια. Η μετοχή της First Solar σημειώνει άλμα 9,13%, ενώ η  AES Corp κινείται στο  5,60% και η Enphase Energy στο + 3,68%. Στον αντίποδα, βουτιά 13,26% σημειώνει η μετοχή της Trump Media & Technology Group.

Διαβάστε επίσης

Stellantis: Γιατί επενδύει πάνω από $400 εκατ. σε τρία εργοστάσια των ΗΠΑ

Intralot: Επέκτεινε τη σύμβαση με τη λοταρία της Δυτικής Αυστραλίας

Μπλίνκεν: H επίσκεψή μας στο Κίεβο δείχνει τη δέσμευση της Δύσης για τη «νίκη» της Ουκρανίας