Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαριές απώλειες για τις τεχνολογικές μετοχές, στο -1,94% έκλεισε ο Nasdaq

Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών

Με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν ισχυρές απώλειες και τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 6 εβδομάδων ολοκληρώθηκε η Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.068,81 μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,35%, ο  S&P 500 στις 3.672,82 μονάδες με πτώση -0,79% ενώ ο  Nasdaq stiw 12.338,95 μονάδες με βουτιά 243,82 μονάδων ή -1,94%.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν η Salesforce.com (-3,20%), η Apple (-2,17%) και η Microsoft (-1,95%). Αντίθετα τη  μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσέφεραν οι μετοχές των Goldman Sachs (1,67%), 3M (1,64%) και Home Depot (1,47%).

Ο τεχνολογικός κλάδος του S&P 500 υποχώρησε κατά 1,9%, ενώ η μετοχή της  Facebook έκλεισε στο -1,9% μετά την είδηση πως η Επιτροπή Εμπορίου αλλά και γενικοί εισαγγελείς από διάφορες πολιτείες άσκησαν αγωγές κατά της εταιρείας που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν ακόμα και σε μια αποεπένδυση από το Instagram και το WhatsApp.

Η απότομη πτώση έρχεται μια μέρα μετά το τριπλό ρεκόρ των δεικτών αλλά και της νέας πρότασης της κυβέρνησης για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνιούτσιν, πρότεινε προς την Βουλή των Αντιπροσώπων ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 916 δισ. δολαρίων το απόγευμα της Τρίτης, μετά την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεχτούν την πρόταση του ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Ρεπουμπλικάνου, Μιτς ΜακΚόνελ για ένα μικρότερο πακέτο, το οποίο θα περιελάμβανε μόνο τα μέτρα που υπάρχει συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, με νέες του δηλώσεις στο Politico ο ΜακΚόνελ ξεκαθάρισε πως  Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι «εξακολουθούν να αναζητούν έναν δρόμο προς τα εμπρός». Δήλωση που προβλημάτισε τους επενδυτές, ανατρέποντας την εικόνα μέχρι τότε.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται την ώρα που οι ΗΠΑ ζουν τις χειρότερες υγειονομικά ημέρες από την έναρξη της πανδημίας, με πάνω από 200.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται την Τρίτη, Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, πάνω από 1 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί αυξάνοντα τον συνολικό αριθμό στις ΗΠΑ στα 15 εκατομμύρια. Πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκριση από την FDA της παροχής έκτακτης άδειας για το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 από τη Pfizer και την BioNTech. Μάλιστα οι εταιρείες εξετάζουν τρόπους για να κάνουν απλούστερη τη διανομή και φύλαξη του εμβολίου, το οποίο χρειάζεται να διατηρείται σε πολικές θερμοκρασίες.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον στρέφεται και προς την προσφυγή της πολιτείας του Τέξας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Κεν Πάξτον γενικός εισαγγελέας του Τέξας κατέθεσε αγωγή κατά τεσσάρων πολιτειών οι οποίες έδωσαν τη νίκη στον Μπάιντεν,  με την αιτιολογία ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση της συνταγματικής ρήτρας. Υπέρ της αγωγής του Τέξας στέκονται και άλλες 17 πολιτείες, οι οποίες ψήφισαν υπέρ του Τραμπ.