Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Βαριές απώλειες για Nasdaq την Παρασκευή, πέμπτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow Jones

Wall Street

Με νέες απώλειες έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει με βουτιά άνω των 200 μονάδων την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.944,19 μονάδες με απώλειες -0,69%, ο S&P 500 στις 4.204,31 μονάδες με πτώση -1,30% και ο Nasdaq στις  12.843,81 μονάδες με βουτιά -2,18%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τη σημαντικότερη άνοδο να καταγράφουν οι McDonald’s (2,14%), Caterpillar (1,42%) και Travelers  (1,05%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση  σημείωσαν οι Nike (-2,69%), Apple (-2,39%), JPMorgan (-2,28%) και 3M (-2,08%).

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε στο -1,99%, ο S&P 500 με πτώση -2,88% ενώ ο Nasdaq με βουτιά -3,53%. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα για τον Dow Jones και η δεύτερη συνεχόμενη για τους άλλους δύο δείκτες.

Οι δείκτες ξεκίνησαν την ημέρα σε θετικό έδαφος ακούγοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλά για πρόοδο των συνομιλιών με τους Ουκρανούς και τον Ντμίτρι Πεσκόφ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Ωστόσο, η δήλωση του Τζο Μπαίντεν πως το NATO δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πόλεμο στην Ουκρανία με τη Ρωσία, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και η εισήγησή του για αφαίρεση από τη Ρωσία του καθεστώτος του πιο ευνοημένου κράτους, ανοίγοντας τον δρόμο για τελωνειακούς δασμούς, έφεραν νέα αναστάτωση στην αγορά.  Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να περάσουν και  η ΕΕ αλλά και οι G7.

Την ίδια ώρα το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο χρηματοδότησης που περιλαμβάνει βοήθεια 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Στα μάκρο, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στο 59,7 τον Μάρτιο, από 62,8 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Κατά τα λοιπά, η Rivian υποχώρησε κατά 7,6% μετά από τις χαμένες εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η DocuSign υποχώρησε κατά 20,1% μετά την έκδοση αδύναμων guidance  για το πρώτο τρίμηνο και το οικονομικό έτος.

Διαβάστε επίσης

Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου και περιόρισαν τις εβδομαδιαίες απώλειες – Ήπια πτώση για τον χρυσό

Ευρωαγορές: Ανοδικά τα χρηματιστήρια μετά τη δήλωση Πούτιν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις