• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαριές απώλειες έφερε η εκτίναξη της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σε υψηλά 3 μηνών

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, φτάνοντας μάλιστα σε υψηλά αρκετών μηνών.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 42.514,95 μονάδες με απώλειες -0,96%, ο S&P 500 στις 5.797,42 μονάδες με πτώση -0,92% ενώ ο Nasdaq στις 18.276,65 μονάδες με βουτιά -1,60%

    Την ίδια ώρα, η  απόδοση του 2ετούς  κρατικού αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 4,9 μονάδες βάσης στο 4,085%, στο υψηλότερο από τις 15 Αυγούστου, ενώ η απόδοση του 10ετούς τίτλου  ενισχύθηκε κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 4,24%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουλίου.  Η απόδοση του 30ετούς τίτλου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,514%, στα υψηλότερα επίπεδά από τις 24 Ιουλίου.

    Είναι χαρακτηριστικό πως η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έχει αυξηθεί κατά 44 μονάδες βάσης μέσα στον Οκτώβριο, εν μέσω προβληματισμών για την ταχύτητα μείωσης των επιτοκίων της FED  το επόμενο διάστημα αλλά και της αβεβαιότητας που προκαλούν οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά, η οποία αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσει η Tesla απόψε, συνέχισε να παρακολουθεί τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες του S&P 500, με την Coca Cola να υποχωρεί -2,06%, παρά την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ. Αντίθετα η Verizon έκλεισε με άνοδο +3,3%, τη μεγαλύτερη από τις μετοχές του Dow Jones, καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, παρά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα, ενώ σταθερά ισχυρός παρέμεινε ο αριθμός των νέων συνδρομητών της.

    Πέρα από τη Verizon, μόνο άλλες δύο μετοχές του Dow Jones κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, η  Walmart στο +1,51% και η Johnson & Johnson  στο +1,47%.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της McDonald’s, στο -5,12%, μετά την είδηση πως οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακάλυψαν πως ένα ξέσπασμα με το βακτήριο E. coli συνδέεται με τα μπιφτέκια Quarter Pounder της αλυσίδα, οδηγώντας σε νοσηλεία 10 άτομα και στον θάνατο ενός.

    Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Apple έκλεισε στο -2,16%, της Amazon στο -2,63% και της 3M sto -2,9%.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Συνέχεια στις απώλειες με πίεση από τη Wall Street – Βουτιά 5,88% για τη Volvo

    Ευρωπαϊκά ομόλογα: Δεν τα επηρέασε, η αναταραχή στην αγορά των ΗΠΑ. Στο 0,8% το περιθώριο του Ελληνικού 10ετους ομολόγου

    Πετρέλαιο: Απώλειες 1,4% μετά την απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ