• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαρίδι για τον Dow Jones η Verizon – Άλμα για GM και Philip Morris

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με οριακές απώλειες έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Wall Street την Τρίτη, καθώς συνεχίζονται οι εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τριμήνου.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 42.924,89 μονάδες με απώλειες -0,02% ενώ ο S&P 500 στις 5.851,20 μονάδες με πτώση -0,05%. Αντίθετα, σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο Nasdaq, κλείνοντας στις 18.573,13 μονάδες με άνοδο 0,18%.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σκαρφάλωσε ξανά, φτάνοντας νωρίτερα  πάνω από το 4,2% για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, πριν υποχωρήσει ελαφρώς από αυτό το επίπεδο. Tα σχόλια αξιωματούχων της FED σχετικά με την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων ώθησαν τις αποδόσεις υψηλότερα.

    Πλέον, η αγορά βλέπει μια πιθανότητα 89% περικοπής των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας στην επόμενη συνεδρίαση της Fed που λήγει στις 7 Νοεμβρίου, δύο μέρες μετά την προεδρική εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η General Motors ήταν αυτή που ξεχώρισε την Τρίτη, με τη μετοχή της να κλείνει στο 9,81%, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε με τις ανακοινώσεις της τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο, ενώ αύξησε την καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος. Την ίδια ώρα η μετοχή της Philip Morris έκλεινε στο +10,47% καθώς η καπνοβιομηχανία αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη.

    Στον αντίποδα, βουτιά 5,03% σημείωσε η Verizon, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, καθώς τα έσοδά τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.  Πτώση 6,12% και για τη Lockheed Martin καθώς η αμυντική βιομηχανία κατέγραψε χαμηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις στο τρίμηνο.

    Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται την Τετάρτη με τις μετοχές της Tesla και της Coca Cola να ξεχωρίζουν. Μέχρι στιγμής, περίπου το ένα πέμπτο των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα, με την πλειοψηφία να ξεπερνά τις εκτιμήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα κερδών, με άνοδο άνω του 2% για WTI και Brent

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα απωλειών – Άλμα 8,9% για τη Saab

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ, Πειραιώς, Eurobank, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, στο μάτι του κυκλώνα – Η έκθεση Στουρνάρα βάρυνε το κλίμα



    ΣΧΟΛΙΑ