• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Θετικό ξεκίνημα στο άνοιγμα της Τετάρτης, κόντρα στη «γκρίνια» Τραμπ για το πακέτο τόνωσης

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά άνοιξαν οι μετοχές, πλην των τεχνολογικών, στη Wall Street, με τους επενδυτές να αδιαφορούν προς το παρόν για τα νέα εμπόδια που επιχειρεί να βάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στην άμεση έγκριση του πακέτου για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, βρίσκοντας ώθηση στα νέα από την αγορά εργασίας και τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Βρετανίας.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία των 900 δισ. δολαρίων των Ρεπουμπλικανών με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, με την οποία τα νοικοκυριά θα λάβουν ενίσχυση 600 δολαρίων. Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ντροπή» τη συμφωνία, ζητώντας μεταξύ άλλων η ενίσχυση να ανέβει στα 2.000 δολάρια. Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απείλησε να ασκήσει βέτο.

    Η αγορά πάντως βρήκε στήριξη στις ανακοινώσεις για τον αριθμό των αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας ο οποίος μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα στις 803.000, τον μικρότερο αριθμό εδώ και τρεις εβδομάδες. Η μείωση εξέπληξε θετικά τους αναλυτές, που ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 885.000.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές παρακολουθούν με ικανοποίηση την θετική αντίδραση των αγορών στην Ευρώπη για την απόφαση της Γαλλίας να ανοίξει τα σύνορα με την Βρετανία, για μεταφορές προϊόντων. 

    Στα επιχειρηματικά νέα, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν μια δεύτερη συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την παράδοση επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones κινείται στις 30.174,97 μονάδες με άνοδο 0,53%, ο  S&P 500 στις 3.700 με κέρδη 0,35% ενώ ο  Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά -0,08% στις  12.797,58 μονάδες, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των JPMorgan (2,74%) και American Express (2,37%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Salesforce.com (-1,09%).



    ΣΧΟΛΙΑ