Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Τέλος στο πτωτικό σερί του Dow Jones με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σπάνε τα πτωτικά τους σερί, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν ξανά προς τις εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να αποκλιμακώνονται.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.141,12 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο S&P 500  στις 4.247,66 μονάδες με κέρδη 0,73% και ο Nasdaq στις 13.139,87 μονάδες με άλμα 0,93%.

Η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών, με την μετοχή της να κλείνει με άνοδο 2,91%, την τρίτη καλύτερη επίδοση για μετοχή του Dow Jones την Τρίτη. Την καλύτερη επίδοση σημείωσε η  Verizon με άλμα  9,29%, καθώς και αυτής τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ενώ ανακοίνωσε αύξηση των συνδρομητών της κατά 21%. Στο +5,31% έκλεισε η μετοχή τη 3M,  που και αυτή ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω και το guidance για τη χρονιά.

Εκτός Dow Jones, άλμα 10% σημείωσε η Spotify, καθώς δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Αντίθετα, πτώση 2,3% σημείωσε η General Motors αφού η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές της για το έτος εν μέσω αυξανόμενων δαπανών λόγω των απεργιών των συνδικάτων της United Auto Workers . Πάντως, η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου .

Η αγορά αναμένει πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των γιγάντων της τεχνολογίας, με την Alphabet και τη Microsoft να ανακοινώνουν με το κλείσιμο της συνερίασης, ενώ ακολουθούν η Meta την Τετάρτη και η Amazon την Πέμπτη.

Περίπου 150 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να υποβάλουν έκθεση αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, η σεζόν έχει ξεκινήσει καλά. Περίπου το 23% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη αναφέρει κέρδη και το 77% από αυτές ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα πτώσης για το WTI με νέα βουτιά 2%

Χρυσός: Νέες απώλειες για το κίτρινο μέταλλο – Έκλεισε στα 1.986,1 δολάρια η ουγγιά