• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέλος για το ανοδικό σερί του Dow Jones – H Nvidia έσωσε ξανά τον Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με την αγορά να προετοιμάζεται για μια νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

    Ο Dow Jones υποχώρησε, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κλείνοντας στις 42.931,60 μονάδες με απώλειες -0,80%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 5.853,98 μονάδες με πτώση -0,18%. Αντίθετα, ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 18.540 μονάδες με άνοδο  0,27%, με τον τεχνολογικό δείκτη να βρίσκει στήριξη στο 4,14% της μετοχής της Nvidia.

    Παρά την άνοδο της Nvidia, οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις, λόγο του άλματος της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου κατά πάνω από 10 μονάδες, στο 4,178%, καθώς επανέρχεται η ανησυχία πως η FED θα καθυστερήσει με τις μειώσεις επιτοκίων.

    Μεγάλοι χαμένοι για τον ίδιο λόγο ήταν και οι κλάδοι των μετοχών καταναλωτικών προϊόντων και των κατασκευαστών κτηρίων, με τη  Target να υποχωρεί στο -3,78% και τη  Builders FirstSource στ0 -5,20%.

    Εν τω μεταξύ η αγορά της Νέας Υόρκης περιμένει τα εταιρικά κέρδη αυτής της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι δημοσιεύσεις της Tesla αυτή την Τετάρτη. Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα είναι και οι IΒΜ και Coca Cola, από τον Dow Jones, αλλά και εταιρείες όπως η GE και η GM

    Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί άφησαν μικτή εικόνα στην αγορά.  Από το 14% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, το 79% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, ωστόσο οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει σημαντικά τις προσδοκίες τους για τα κέρδη για το τρίμηνο τους τελευταίους μήνες. Αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα το 1/5 των εταιρειών του S&P 500.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο τη Δευτέρα σημείωσε η Boeing, με κέρδη 3,12%. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Boeing και το συνδικάτο που εκπροσωπεί περίπου 30.000 απεργούς εργαζόμενους της εταιρείας στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια προσωρινή συμφωνία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών κατά 35% σε διάστημα τεσσάρων ετών.

    Η προσωρινή συμφωνία θα μπορούσε να τερματίσει μια απεργία που διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα και η οποία έχει διαταράξει την παραγωγή της κατασκευάστριας αεροσκαφών. Παράλληλα, η Boeing ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πούλησε μια θυγατρική της εταιρεία ενώ κατέθεσε αίτηση στη SEC για την άντληση 25 δισ. δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια και υπέγραψε νέα πιστωτική γραμμή ύψους 10 δισ. δολαρίων.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του Dow Jones, σημείωσαν οι Merck (-2,18%), Travelers (-2,17%), American Express (-2,15%), Home Depot (-2,04%) και Goldman Sachs (-2,01%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές μετά τη μείωση επιτοκίων από την Κίνα

    Με πτώση ξεκίνησε η εβδομάδα στις ευρωαγορές – Άλμα 16% για τη JDE Peet’s, μετά την πρόταση της JAΒ

    Λίβανος: Εκκενώνεται νοσοκομείο στη Βηρυτό – Ισχυρή έκρηξη στα νότια προάστια (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ