• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τεχνολογικές μετοχές και Boeing οδήγησαν στο -0,50% τον Dow Jones

    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις εν μέσω νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και στον απόηχο της ισχυρής πτώσης των αγορών της Ασίας.

    Οι  ασιατικές αγορές υποχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από τα ασθενέστερα στοιχεία για την πορεία της κατανάλωσης στην Κίνα. Ταυτόχρονα οι αγορές επηρεάστηκαν από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος αξιωματούχων της Κίνας σε απάντηση στην αλλαγή νομοθεσίας για το Χονγκ Κονγκ, με την Κίνα να απαντά στην Αμερική με απειλές για αντίστοιχες ποινές.

    Την ίδια ώρα, οι επενδυτές είδαν τον αριθμό των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ να ανέρχεται στα 1,3 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνοντας πως η ανάκαμψη της οικονομίας προχωρά με πιο αργά βήματα από αυτά που θα ήλπιζαν οι επενδυτές. Από την άλλη, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 7,5% οι πωλήσεις λιανική τον Ιούνιο.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 26.734,71 μονάδες με απώλειες -0,50%, ο  S&P 500  στις 3.215,57 με πτώση -0,34% ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στις 10.473,83 με πτώση -0,73%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 14 έκλεισαν με άνοδο και 16 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens  (1,65%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της μετοχής Boeing (-4,92%). Ισχυρές πιέσεις γνώρισε και η μετοχή της Microsoft (-1,98%).

    Mε πτώση 1,09 έκλεισε η μετοχή της Twitter μετά την είδηση για την κυβερνοεπίθεση σε λογαριασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών και προσωπικοτήτων της showbiz.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ισχυρές απώλειες κοντά στο 11% καταγράφει η μετοχή της Netflix, η οποία αν και κατάφερε να προσθέσει στο δεύτερο τρίμηνο πάνω από 10 εκατ. νέους συνδρομητές, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε τους επενδυτές. Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 720 εκατ. δολάρια ή 1,59 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα 270,7 εκατ. δολάρια ή 60 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1.82 δολάρια ανά μετοχή.Παράλληλα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,15 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, από 4,92 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 6,08 δισ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ