Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Συντήρησε το ανοδικό κλίμα χάρη στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Συνέχεια στην ανοδική κίνηση της Δευτέρας έδωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street και την Τρίτη, αφήνοντας στην άκρη το ζήτημα της κρίσης στη Μέση Ανατολή και βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.739,30 μονάδες με άνοδο 0,40%, ο S&P 500  στις 4.358,24 μονάδες με κέρδη 0,52% ενώ ο Nasdaq στις 13.562,84 μονάδες με άνοδο 0,58%.

Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει στραμμένο στη Μέση Ανατολή, μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, η οποία άφησε πάνω από 1000 νεκρούς Ισραηλινούς, αλλά και την ισχυρή απάντηση του Ισραήλ που προκαλεί εκατοντάδες θύματα και καταστροφές στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάνω από 100 Ισραηλινοί όμηροι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, εξακολουθούν να παραμένουν στη Γάζα -τους οποίους η Χαμάς απείλησε να εκτελέσει- ενώ η οργάνωση συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών προς πόλεις του Ισραήλ. Από την πλευρά του το Ισραήλ, το οποίο σφυρηλατεί από αέρος την Λωρίδα της Γάζας, έχει κινητοποιήσει περίπου 360.000 εφέδρους και αναμένεται πως θα εισβάλει και χερσαία στην περιοχή.

Η γεωπολιτική αναταραχή έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με τα σχόλια αξιωματούχων της FED, οι οποίοι εκτιμούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε νέα άνοδο των επιτοκίων τον Νοέμβριο, οδήγησε τις αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων σε υποχώρηση την Τρίτη (η αγορά των ομολόγων ήταν κλειστή λόγω της Ημέρας του Κολόμβου τη Δευτέρα), δίνοντας ανάσα στην αγορά.

Πάντως, το μέλλον της βραχυπρόθεσμης ανόδου στη Wall Stret αναμένεται να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα επίσημα στοιχεία για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Η αγορά έχει επίσης την προσοχή της και στα νέα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών. Σε αυτό το μέτωπο, η Pepsico ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών που ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας εύκολα τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα (23,45 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 3,39 δισ. δολάρια), ενώ παρουσίασε και καλύτερο του αναμενόμενο outlook. Η μετοχή της έκλεισε στο +1,88%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (2,69%), Coca-Cola (2,19%), 3M (1,79%), American Express (1,39%), Home Depot (1,36%), Walmart (1,14%), Intel (1,03%) και Dow (1%).

Διαβάστε επίσης

Απώλειες για το πετρέλαιο μετά το ράλι της Δευτέρας – Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός

Ευρωαγορές: Ισχυρή ανοδική αντίδραση παρά το χάος στη Μέση Ανατολή – Άλμα 1,96% για τον Stoxx 600

Μπορέλ: Kανονικά η βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή – Δεν πιστεύω πως τα χρήματα πάνε στη Χαμάς