• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι με βοήθεια και από την αγορά εργασίας – Στο +2,5% ξανά ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Έτοιμοι για νέα ισχυρά κέρδη δείχνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Πέμπτης, την ώρα που το εκλογικό θρίλερ για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ συνεχίζεται.

    Οι Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων παραμένει στα χέρια των Δημοκρατικών. Την ίδια ώρα, οι πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν για νίκη του στις εκλογές αυξάνονται, καθώς μένει να διατηρήσει το προβάδισμά του στη Νεβάδα και να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για νίκη του στην Αριζόνα για να αναδειχθεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας παρατυπίες και ζητώντας την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες κλειδιά τις οποίες έχασε.

    Κόντρα σε αυτό το περίπλοκο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, αλλά και στο βαρύ κλίμα που επικρατεί λόγω της επέλασης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και των συνεχόμενων lockdown, οι μετοχές συνεχίζουν το εντυπωσιακό τους ράλι, με πρωταγωνίστριες ξανά τα τεχνολογικές εταιρείες.

    Πέρα από την εκλογική μάχη, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στις ανακοινώσεις της FED, η οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί στη συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ και στα όσα πρόκειται να πει για την πορεία της οικονομίας.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν με ανακούφιση τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας, ο αριθμός των οποίων υποχώρησε στις 751.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, ενισχυόταν στις 28.313,52 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,67%. Ο  S&P 500 κινούταν στις 3.512,10 μονάδες με άνοδο 1,99% ενώ ο  Nasdaq στις 11.885,74 μονάδες με νέο άλμα 2,54%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόνο αυτή της UnitedHealth υποχωρεί οριακά στο -0,47%, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος από τα εντυπωσιακά χθεσινά κέρδη, όταν και σημείωσε άνοδο άνω του 10%. Από τις υπόλοιπες 29 μετοχές, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι  Caterpillar (3,79%) και Apple (3,70%).



    ΣΧΟΛΙΑ