• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνέχισε την ανάκαμψη με νέο άλμα άνω του 2% ο Nasdaq – Ισχυρή άνοδος για Disney

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν ξανά, χάρη και στην μικρή μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.768,06 μονάδες με άνοδο 0,86%, ο S&P 500 στις 4.587,18 μονάδες με κέρδη 1,45% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε την ημέρα στις 14.490,37 μονάδες με άνοδο 2,08%. Πλέον ο Nasdaq έχει καταφέρει να βρεθεί 8% πάνω από το πρόσφατο χαμηλό του.

    Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή την Πέμπτη, η οποία θα δώσει μια ενημέρωση για την εικόνα του πληθωρισμού. Η Fed έχει ήδη σηματοδοτήσει μια στροφή της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ιστορικά υψηλές αυξήσεις τιμών. Η αγορά εκτιμά ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τους αναλυτές του Dow Jones.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walt Disney, που έκλεισε στο +3,39%. Μάλιστα, η μετοχή της εταιρείας σημειώνει ισχυρή άνοδο και στη μετασυνεδριακή διαδικασία, με άλμα άνω του 8%, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, με τους συνδρομητές του Disney+ να φτάνουν στο προηγούμενο τρίμηνο τα 129,8 εκατ. έναντι εκτίμησης για 125,75 εκατομμύρια.

    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές των Intel (2,25%) και Microsoft (2,18%) ενώ αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 30 μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Coca-Cola (-1,52%) και Amgen (-1,58%).

    Εκτός των μετοχών του Dow Jones, ανάκαμψη 5,4% σημείωσε η μετοχή της μητρική του Facebook, Meta, η οποία είχε υποχωρήσει δραματικά μετά την έκδοση απογοητευτικών αποτελεσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Chipotle ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου με την μετοχή της να κλείνει στο +10,05%, ενώ άνοδο 6,8% σημείωσε και η Lyft, παρά το ότι ανακοίνωσε λιγότερους ενεργούς πελάτες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Με άλμα περίπου 12% έκλεισε και η Enphase Energy καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ