• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στο άνοιγμα, με ώθηση από την μείωση των επιδομάτων ανεργίας

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασία δίνουν νέα ώθηση στους βασικούς δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τους δείκτες να κινούνται σταθερά σε θετικό έδαφος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εργασίας, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας (για την εβδομάδα έως 30 Ιανουαρίου) υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν, σε προσαρμοσμένη βάση, στις 779.000. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη διαδοχική εβδομάδα υποχώρησης του αριθμού, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

    Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις παραγγελίες των εργοστασίων τον Δεκέμβριο, τα οποία έδειξαν άνοδο κατά 1,1%.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά άκουσε την υπουργό Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, να σημειώνει πως η ίδια και οι ρυθμιστικές χρηματοπιστωτικές αρχές λάβουν τα όποια μέτρα, χρειάζεται να «κατανοήσουν σε βάθος» τι συνέβη με την φρενίτιδα συναλλαγών που αφορούσε την GameStop και άλλες μετοχές τις τελευταίες ημέρες. Η Γέλεν συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση υψηλόβαθμων ρυθμιστικών παραγόντων της αγοράς για το ζήτημα.  «Πραγματικά χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι χρηματοπιστωτικές μας αγορές λειτουργούν σωστά, αποτελεσματικά, και ότι προστατεύονται οι επενδυτές», δήλωσε στο ABC.

    Στο μέτωπο των εταιρειών, ρεπορτάζ του CNBC ανέφερε πως η Apple βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Hyundai-Kia για την από κοινού παραγωγή αυτόνομων οχημάτων. Την ίδια ώρα, η Merck ανακοίνωσε πως ο CEO της Kenneth C. Frazier θα αποχωρήσει από τη θέση στις 30 Ιουνίου. Τη θέση του θα λάβει ο CFO, Robert Davis.

    Αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα, η EBay ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, αναθεωρώντας τις προβλέψεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την μετοχή της να σημειώνει άλμα 10%. Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε και η  PayPal με την μετοχή της να κινείται στο +6%.  Αντίθετα, απογοήτευσαν τα αποτελέσμα της Qualcomm, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 7%. Μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη η Ford Motor και Snap Inc.

    Σε αυτό το κλίμα, μία ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 30.963,86 μονάδες με άνοδο 0,78%, ο S&P 500 στις 3.852,37 μονάδες με άνοδο 0,58% και ο Νasdaq στις 13.672,08 μονάδες με άνοδο 0,45%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η μετοχή της American Express (3,37%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Merck (-1,93%).



    ΣΧΟΛΙΑ