Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες

Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες, μετά το «διάλειμμα» της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.416,98 μονάδες με άνοδο 0,24%, ο S&P 500 στις 4.554,89 μονάδες με κέρδη 0,10% ενώ ο Nasdaq στις 14.281,76 μονάδες με άνοδο 0,29%.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τρίτη, με αυτή του 10ετούς αμερικανικού treasury να μειώνεται κατά σχεδόν 6 μονάδες βάσης στο 4,33%.

Η αγορά αισιοδοξεί πως τα στοιχεία γύρω από τις καταναλωτικές δαπάνες θα δώσουν το περιθώριο στη FED να μην αυξήσει ξανά τα βασικά της επιτόκια. Την Τρίτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώθηκε τον Νοέμβριο, παρόλο που οι περισσότεροι εξακολουθούν να αναμένουν ύφεση μπροστά. Ο δείκτης του Conference Board ανήλθε στις 102 μονάδες για το μήνα, υψηλότερος από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 99,1 για τον Οκτώβριο, ενώ η εκτίμηση του Dow Jones ήταν για 101 μονάδες.

Το  μέλος του ΔΣ της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η πολιτική είναι «επί του παρόντος σε καλή θέση» για να επιβραδύνει την οικονομία και να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%. Το σχόλιό του έρχεται ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της επιτροπής FOMC στις 12-13 Δεκεμβρίου. Οι αγορές γενικά αναμένουν από την επιτροπή να διατηρήσει το βασικό  επιτόκιο δανεισμού της FED σταθερό.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 8 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ 22 έκλεισαν με άνοδο. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν ο 3M (1,48%),  Boeing (1,40%), Walmart (1,19%), Dow (1,12%) και Microsoft (1,06%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Walt Disney (-2,81%) και η  Merck & Co. (-1,23%).

Από τις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας, εκτός του Dow Jones, ήταν η Tesla με άνοδο 4,51% και η PayPal που έκλεισε στο +3,69%. Με άλμα 18,08% έκλεισε η PPD Holdings, μητρική του ιστότοπου ηλεκτρονικών αγορών Temu, μετά και τα θετικά μηνύματα για τις αγορές την Black Friday και την Cyber Monday.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC+

Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο -0,30% ο Stoxx 600

Χρηματιστήριο: Κοντά στα υψηλά 5 μηνών επέστρεψε η ΔΕΗ, αντίδραση από Alpha και ΕΤΕ