ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street: Νέο sell off στον απόηχο του «πολέμου» Τραμπ-Πάουελ – Απώλειες 2,36% για τον S&P 500 (upd)
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να κλείνει για μια ακόμη φορά (7η το 2024) σε νέο ιστορικό υψηλό, εν αναμονή μιας σειρά σημαντικών εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου και φυσικά των αυριανών ανακοινώσεων από τη FED.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.467,31 μονάδες με άνοδο 0,35%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.924,97 μονάδες με απώλειες -0,06% και ο Nasdaq στις 15.509,90 μονάδες με πτώση -0,76%.
Η αγορά αναμένει την ενημέρωση από τη διήμερη συνεδρίαση της FED που ξεκίνησε την Τρίτη. Οι επενδυτές αναμένουν με πιθανότητα 97% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στρέφοντας περισσότερο την προσοχή τους στα όσα θα αναφέρει μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να βρουν ενδείξεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.
Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εταιρικές ανακοινώσεις των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, με την Microsoft και την Alphabet να αναφέρουν αποτελέσματα τριμήνου μετά το τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης.
Την Τρίτη οι μετοχές της General Motors σημείωσαν άλμα 7,8% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sanmina εκτινάχθηκε κατά 28,2% μετά την δημοσίευση ισχυρών κερδών ανά μετοχή και τις οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο.
Αντίθετα, η εταιρεία κατασκευής συσκευών Whirlpool σημείωσε πτώση 6,6% αφού μοιράστηκε μια χειρότερη από την αναμενόμενη προοπτική για ολόκληρο το έτος. Η JetBlue υποχώρησε κατά 4,7% μετά την πρόβλεψη μικρής έως μηδενικής αύξησης των εσόδων το 2024.
Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τραπεζικές JPMorgan Chase (2,05%) και Goldman Sachs (1,66%), ενώ ακολούθησε η American Express με κέρδη (1,64%). Η μετοχή της Honeywell International έκλεισε στο +1,40%, της Visa στο +1,28%, της Travelers στο +1,15% και της Verizon Communications στο +1%.
Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Boeing (-2,31%) και Intel (-2,10%), ενώ η Apple έκλεισε στο -1,92% μετά από μια έκθεση αναλυτή η οποία προκάλεσε αμφιβολίες για τη ζήτηση των iPhone το 2024. Η εταιρεία ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου την Πέμπτη.
Διαβάστε επίσης
Microsoft: Άλμα 17% στα έσοδα – Νέοι πελάτες από τις υπηρεσίες ΑΙ
Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% για το WTI μετά τις θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ
Apple: Πιέσεις στη μετοχή φέρνουν οι νέες ανησυχίες για τη ζήτηση των iPhone το 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Ανατροπή και κλείσιμο σε θετικό έδαφος με βοήθεια από τη Wall Street – Βουτιά για τη μετοχή της Novo Nordisk
- Metlen: Υιοθετεί το βρετανικό μοντέλο για τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων
- Μπέσεντ: Περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
- Κάγια Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε «να κερδίσει χρόνο» με την πασχαλινή εκεχειρία
